Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bromsrotorn Från en 2001 Isuzu Trooper

Den 2001 Isuzu Trooper tillverkades med främre skivbromsar, som använder en rotor och pad för att stoppa fordonet. Rotorerna kan bli skeva eller grov med ålder, och kräver demontering och byte. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan ta bort en Trooper rotor i ungefär en halvtimme. Saker du behöver
Skruvmejslar
Hylsnyckelsats
Wrench in
Jack
Jack står
rörtång
Tänger
Visa fler instruktioner

1

Palla upp trucken vid ratten i rotorn bytas, sedan placera den på pallbockar. Bilbockarna är säkrare än domkraften enbart.
2

bort hjulet med rörtång genom att vrida muttrarna i en moturs riktning. Ställ ratten åt sidan.
3

bort bromsok och belägg genom att vrida bromsok bakre bultar i moturs riktning. Tjockleken och kuddar kommer glida av rotorn, och de kan ställas in på styrarmarna eller säkras med zip-band för att förhindra skador på bromsledningar. Låt inte bromsoket dingla från bromsledningarna.
4

Ta centrum locket genom att bända loss den med en skruvmejsel, skruva mittplattan genom att vrida de tre skruvarna i moturs riktning. Plattan kommer att lossna en gång befriat, och exponera hjullager och axel /nav mutter.
5

Ta bort muttern centrumnavet genom att vrida den i en moturs riktning. Vissa modeller kan ha en sprint på plats,. Ta bort den genom att dra den uppåt och ut med en tång
6

Avlägsna rotorn genom att dra den fri från navet, när plattan och axeln muttern tas bort. Hjullagren kan ha rostat till rotorn, och en del kraft kan krävas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57283.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.