Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar ett Spännare kamrem på en 1987 Nissan Maxima

Din 1987 Nissan Maxima är utrustad med VG30i sexcylindriga 3,0-liters motor. Tändningsmatris åstadkoms med hjälp av en rem driver genom vevaxeln driva kamaxeln. Denna rem använder en fjäderbelastad spännare för att hålla rätt spänning på transmissionsremmen. När spännaren slutar gör sitt jobb, kan remmen hoppa tänderna och orsaka tändningsmatris vara felaktig, vilket får motorn att gå dåligt eller inte alls. När detta händer, bör spännaren bytas ut så snart som möjligt. Saker du behöver
Jack
stödbenet
dräneringskärlet
Radiator drain förlängning
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Extension
Rak skruvmejsel
Momentnyckel
Packning skrapa
insexnyckel ställa
Blå RTV
Vattenpump packning
Ny kamrem spännare
Visa fler instruktioner
1

Placera drain pan under kylsystemet avtappningsventil och öppna ventilen genom att vrida den moturs för hand. Ta bort kylarlocket genom att trycka ned och vrida moturs. Lossa pivot och bultar justerande på generatorn, AC-kompressor och servostyrning pumpen genom att vrida bultarna moturs med en hylsa och spärrskaft. Den servostyrning spännaren roterar medurs för att lossa. Markera den yttre kanten av bandet och vilka tillbehör det driver (AC /Servostyrning /generator) med en penna och ta bort banden. Stäng dräneringsventil. Flytta pannan under passagerarsidan (fram) på motorn.
2

Lossa muttrarna på passagerarsidan framhjulet genom att vrida dem moturs med rörtång. Placera domkraften under ramen av bilen bakom passageraren framhjulet, och höja domkraften tills hjulet rensar marken. Placera pallbock under ramen, och sänka bilen på den. Ta bort muttrarna och hjul. Ta bort clipsen som håller stänkskydd till ramen.
3

Lossa klämmorna på den övre kylarslangen genom att vrida skruvarna på dem moturs med en skruvmejsel. Det kommer att finnas fyra totalt. Vrid och dra i slangen för att ta bort båda delarna.
4

Ta bort skruvarna som håller vattenpumpen till motorn genom att vrida dem moturs med en hylsa och spärrskaft. Anteckna vilka bultar kom från vilket hål som de är olika i storlek. Ta tag i framsidan av vattenpumpen och dra upp och ut för att ta bort det.
5

Vrid skruven i mitten av vevaxeln medsols med en hylsa och spärrskaft tills tidpunkten markeringen på trissan ställer upp med noll på transmissionskåpan. Ta bort skruvarna som håller transmissionskåporna till motorn genom att vrida dem moturs med en spärr och uttag. Ta bort skydden.
6

Kontrollera att tidpunkten markerar på dreven linje med motsvarande markeringar (pilar eller punkter) på motorn. Vrid motorn medurs med Ratchet och uttag för att korrigera avvikelser. Ta bort skruvarna som håller spännaren till blocket genom att vrida dem moturs med en hylsa och spärrskaft. Ta spännaren och returfjädern.
7

Ta bort skruvarna som håller spännaren på motorn genom att vrida dem moturs med en hylsa och spärrskaft, och ta bort spännaren och våren.
8

Montera returfjädern och den nya spännaren och gänga in bulten i spännaren och blocket genom att vrida den medsols för hand. Ställ spännaren genom att vrida båda riktningarna två eller tre gånger med en insexnyckel. Dra muttern spännaren låset till mellan 32 och 43 foot-pounds.
9

Montera de övre och undre lock kamrem, och börja skruvarna genom att vrida dem medurs för hand. Dra åt dessa bultar till cirka 10 foot-pounds med en hylsa och spärrskaft.
10

Skrapa den gamla packningen material från samtliga samverkande vattenpump på motorn och pumpen med packningen skrapan. Applicera en tunn sträng av RTV Blå till pumpens ytorna och placera packningen. Applicera en tunn sträng av tätningsmedel på packningen och gamla vattenpumpen på plats. Byt ut skruvarna, minnas de olika storlekarna och trä dem genom att vrida dem medurs för hand. Dra åt mindre bultarna till mellan sju och nio foot-pounds och de större bultarna till mellan 12 och 15 foot-pounds.
11

Sätt tillbaka tillbehöret drivremmar, uppmärksamma rotationsriktningen och tillbehör .
12

Spänn generatorremmen genom att vrida spännaren bulten medurs med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Dra åt justerskruven och bultar pivot. Slå av strömmen bolt styrningen spännaren moturs med en spärr och uttag för att spänna remmen. Dra mellanhjulets pullet skruven. Gör samma sak för AC bältet.
13

Tryck på den övre kylarslangen slutar över fästanordningar på kylaren och motorn för att fästa den. Dra åt klämmorna genom att vrida dem medsols med en skruvmejsel.
14

Fyll på kylsystemet. Starta motorn och låt den värmas upp till arbetstemperatur. Kolla undertill för läckor. Toppa kylvätskenivån behov.
15

Häng hjulet passagerare fram på dubbarna och vrida muttrarna medurs för hand tills fingrarna. Höj domkraften för att lyfta bilen från stativet och ta bort stativet. Sänk bilen tills hjulet får kontakt med marken. Dra åt muttrarna i ett stjärnformat mönster till 90 foot-pounds. Sänk bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62018.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.