Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort rotorn i en '97 QX4

De rotorer på din Infiniti QX4 med korrekt bromssystem underhåll bör pågå genom tre uppsättningar av bromsbelägg. Skador till rotorerna oftast inträffar från en fattig bromsbelägg ersättare. Låta de slitas ner till den grad att de börjar mala mot rotorerna orsakar irreversibel skada i form av ärrbildning på rotorns yta också. Du kan ta bort rotorerna för inspektion eller utbyte på '97 QX4 rätt hemma. Med några verktyg, bör det ta ca 40 minuter att slutföra. Saker du behöver
rörtång
hydraulisk domkraft
stödbenet
8-tums C-clamp
Hylsnyckelsats
5-liters hink
Gummiklubba

Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på framsidan förarsidan däck med en rörtång ett kvarts varv. Om du nyligen har kört lastbilen, vänta en timme åt muttrarna för att svalna. Att försöka ta bort dem när de är varma kommer att orsaka tappmuttem stud att böja eller bryta.
2

Lyft lastbil precis bakom däcket med en hydraulisk domkraft. Placera en pallbock under ramen järnväg för att stödja truckens vikt.
3

Ta bort alla muttrarna. Skjut däcket från dubbar med båda händerna. Ställ däcket på sidan av din arbetsplats. Placera muttrarna på en säker plats fri från smuts och skräp.
4

Lägg ut en 8-tums C-klämman runt kroppen av bromsoket. Spola Tvingfäste s skruva ner tills den kommer i kontakt med ytan av den yttre bromsklossen. Om du tittar på baksidan av den inre bromsklossen, kommer du att se två runda kolvar trycker mot den. Du måste komprimera båda kolvarna tillbaka ner i sina borrhål på bromsoket.
5

Börja linda C-klämman stängs långsamt och jämnt tills du ser att båda kolvarna har indragen helt. Ta C-clamp off.
6

Lossa och ta bort de övre och undre bromsok monteringsfäste bultar med en hylsnyckel. Ta inte bort bromsoket s bultar, de monteras på fästet. Bara ta bort bygeln s bultar.
7

Ställ en 5-liters hink ner i hjulhuset bredvid bromsok /fästesenheten. Använd båda händerna, dra monteringen av rotorn och sätter ner ovanpå skopan.
8

Avlägsna rotorn genom att dra det rakt ut i en passiv rörelse. Om rotorn verkar fastnat, använd en gummiklubba för att knacka lätt runt den bakre ytan av rotorn för att ta bort det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58169.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.