Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Min Bromsar Squeal Efter Byta Bromsbelägg i en Ford Ranger

Ford Ranger har funnits sedan 1983, och sedan dess har dess fasta tillförlitlighet rekord och överkomligt pris gjorde det en populär liten pickup. Som med alla fordon, då arbetet utförs på bromssystemet, kan komponenterna ta lite tid att anpassa sig till varandra. En uppenbar symptom som ibland är uppenbara är paus skrika efter en dyna förändring. Medan irriterande, är detta problem oftast inte kritisk. Att känna de möjliga orsakerna bromsgnisselförebyggande kan hjälpa till i den här frågan och lugna bromsarna. Instruktioner
1

Låt nya kuddar tid att bära i. Hårda keramiska kuddar kommer att ta mer tid än mjuka organiska fiber kuddar, men normalt 300-400 miles från stadskörning bör ge belägg och skivor tid till bryta i. Detta avstånd kan vara dubbelt om endast dynorna har ändrats och inte skivorna. När denna process är klar ska skrika reduceras eller elimineras.
2

Lägg mjuka mellanlägg på baksidan av dynorna. Dessa kommer att dämpa pad vibrationer och minska buller. Om de nyinstallerade kuddar var billigt, då de förmodligen inte kommer med shims, och även om shims ingick, de sannolikt inte den bästa kvaliteten. Köp rätt ljuddämpning shims från din lokala Biltema och installera dem. Ibland tillämpar antikärvningsmedel till baksidan av bromsbelägg där den kommer i kontakt kolven också kommer att bidra till att minska skrika.
3

isär bromsarna och dubbelkolla alla komponenter. Kontrollera att reglaget stiften väl smorda samt att oket rör sig fritt. En delvis grep tjocklek kan orsaka skrikande. Kontrollera kolvens yta och vara säker på att det är jämnt i kontakt med baksidan av bromsklossen. Kontrollera ytan av bromsbelägg för damm eller annan förorening, och kontrollera ytan av skivorna för poängsättning eller annan skada. Rengör och byt ut delar vid behov.
4

bort bromsbeläggen och ha foder kanter avfasade på en ansedd broms butik. Fasa kanter har visats minska broms buller, särskilt med hårdare pad material.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58264.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.