Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Dra bromskolvarna

Regelbundet broms underhåll är avgörande för bilsäkerhet. Skivbromssystem är relativt lätta att inspektera och service, och nybörjare mekaniker kan spara tid och pengar genom att göra många av de rutinmässiga uppgifter själv. För att få tillträde till skivan kuddar och rotorer, är det nödvändigt att lära sig att dra tillbaka bromsok kolvar. Denna relativt enkla uppgift måste utföras med försiktighet för att undvika skador på andra bromsdelarna. Saker du behöver
Jack
Jack står
Lug nut skiftnyckel
mutterdragare
Skruvmejslar
bungee rep
C-klämma (4 inches eller större) katalog bromskloss spridare
Visa fler instruktioner
1

Jack bilen upp och fäst den på pallbockar. Avlägsna muttrarna sedan hjulet för att komma åt bromsoket och skivan. Bromsbeläggen i bromsoket bör vara lätt i kontakt med CD på vardera sidan. Kolven är på baksidan av bromsok, och det finns typiskt ett hack i ramen på framsidan av tjocklek mittemot kolven. Det bör också finnas en öppning i den övre delen av bromsok som gör att du kan titta på kanten av skivan och bromsbelägg.
2

Ta det lägsta styrbulten på bromsok och vrida bromsen bromsok uppåt. Säkra bromsoket med en tråd eller gummiband. Ibland bromsbeläggen kommer att fånga på rost eller andra avlagringar som har byggts upp runt den yttre kanten av bromsskivan. Om detta händer, kommer kolvarna måste dras tillbaka något så att oket att svängas upp. Ta den övre styrbulten sedan långsamt men bestämt rocka bromsoket fram och tillbaka. Detta borde fungera bromsbeläggen isär nog så att de kommer att rensa rost lager på den yttre kanten av skivan så att oket kan glida av. Addera 3

bort bromsbeläggen genom avlägsna de kvarhållande fjädrarna (om någon finns) och skjuta dynorna mot centrum av bromsok tills de är fria. Du kommer nu tydligt se bromskolven på baksidan av bromsoket.
4

Dra kolven med en bromskloss spridare, även känd som en broms kolv upprullningsdon. Detta verktyg består av en liten metallplatta med ett gängat hål i mitten och en gängad spindel som passerar genom hålet. Spindeln har en knopp eller ett handtag i ena änden och en utjämning vridbar på den andra. För att använda verktyget, dra den vridbara änden delen av vägen mot plattan genom att vrida ratten moturs. Placera metallplattan mot insidan av bromsok mittemot cylindern. Vrid ratten medurs för att förlänga den vridbara änden av spindeln tills swivel vilar tryggt på kanten av kolven. Fortsätt att vrida ratten medurs, långsamt och stadigt. När spindeln sträcker sig, kommer det att trycka kolven bakåt tills den är helt indragen. En C-klämma kan också användas för att dra in bromskolven. Anslut enkelt klämman s ram över en solid del av baksidan av bromsok och justera spindeln tills swivel vilar tryggt på kanten av kolven. Sakta dra åt klämman för att dra in kolven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58274.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.