Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar ett kort Ram Air Heat Intake System Shield

Installera en värmesköld på fordonets intag luftinloppskammare (även kallad en airboxen) hjälper till att hålla det svalare. Det minskar också temperaturskillnaden mellan motor och airboxen. En kylare intag airbox i sin tur genererar mer effekt. En 5-graders temperatursänkning kan resultera i en 1 procent vinst. Saker du behöver
Momentnyckel
10 mm (0.4 inches) uttag spärrnyckel med 3-tums Tänger förlängning
eller nål-näsa för slangklämma
Visa fler instruktioner

1

göra installationen när fordonet är kallt. Om det har varit igång, vänta minst en timme tills motorn svalnat för att undvika brännskador. Efter det är coolt, öppna huven och ta bort locket på lager airbox.
2

Lossa bulten som håller selen på VTEC solenoidaggregatet. Använd 10 mm hylsa för att komma åt den bulten. Tappa inte det, du måste lägga tillbaka senare Addera 3

Använd 10 mm driver för att ta bort de två skruvarna som skölden kommer att ersätta.. Ställ dem åt sidan och se till att inte förlora dem.
4

Test Montera värmeskölden. Försök att passa den nya bulten genom den nya brickan, genom det nedre hålet på fästet och slutligen genom plastmellanlägget.
5

Rada upp skölden och börja trä bulten genom det nedre hålet på VTEC solenoid. Håll det parallellt med ansiktet airboxen. Använd kylvätska linje mellan den och motorn för att säkerställa att det förblir parallella.
6

Vrid övre bulten genom brickan, fästjärn och distans som du gjorde med den undre i steg 2. Dra båda bultarna långsamt till 10 Nm. Se till att lämna ett utrymme på minst 1/16 av en tum mellan skölden och remskivor eller bältet. Om det är mindre, dra åt bultarna mer. Om detta misslyckas, lossa bultarna och justera skärmen. Om det inte fungerar, skall fästet böjas på plats.
7

Kontrollera att kontakten selen är fast och att du har ersatt de två bultarna och toppen av airboxen.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59823.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.