Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man återställer kamkedjan på en 1985 Nissan Pickup 2.4L

kamkedjan i din Nissan lastbilens 2,4-litersmotor är mycket viktig för korrekt drift av motorn. Tidpunkten kedjan vrids av vevaxeln och styr läget av kamaxeln, som öppnar och stänger ventilerna. Om synkroniseringskedjan glider en tand, kommer motorns prestanda lidande på grund av att inlopps-och utloppsventilerna inte kommer att kunna öppna och stänga vid rätt tider under motorns cykel. Problem med kamaxelns timing bör fastställas så snart som möjligt. Saker du behöver
dräneringskärlet
Radiator drain
pan förlängning uttag
Ratchet
Extension
mutterdragare
Tändstiftshylsa
Packning skrapa skiftnyckel
Vridmoment
Rak skruvmejsel
RTV Blue tätningsmedel
ny kylvätska.
Vattenpump packning
Timing chain packning (i förekommande fall)
Visa fler instruktioner
1 < p> Tryck ner och vrid kylarlocket moturs för hand för att ta bort den. Placera kylaren drain pan och utbyggnad under kylsystemet tömmas och öppna avloppet genom att vrida den moturs för hand.
2

Rotera bultarna som fäster fläktkåpa till radiatorn moturs med en nyckel eller hylsa och Ratchet, och ta bort skruvarna och kåpan. Rotera snäckväxel på klamman nedre kylarslangen på vattenpumpen och ta bort klämman och slang.
3

Vrid de två skruvarna som håller generatorn och servostyrning pumpar i sina fästen och lossa och ta bort banden. Markera banden med en penna eller krita för att visa vad tillbehöret de kör och vilken riktning de roterar.
4

Ta bort de fyra bultarna som håller kylfläkten på vattenpumpen nosen genom att vrida dem moturs med en skiftnyckel samtidigt som du håller fläkten för hand. Ta bort kylfläkten och remskiva.
5

Ta bort skruvarna som håller vattenpumpen på motorn genom att vrida bultarna moturs med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Ta vattenpumpen och rengör den gamla packningen från pumpen fästpunkter (motor och vattenpump sida) genom att skrapa med packningen skrapan. Anteckna bult storlek när du tar bort skruvarna.
6

Vrid skruvarna på kamkedjan lock moturs med en spärr och uttaget och ta bort skruvarna och locket. Anteckna var de olika storlekarna går.
7

vrid och dra ut kontakten kabeln från nummer ett plugin. Vrid kontakten moturs med tändstiftet hylsa och spärrskaft och dra ut kontakten. Håll ett finger över pluggöppningen och knuffa runt motorn tills kompressionen känns. Vrid vevaxeln remskiva medurs med en hylsa och spärrskaft tills inställningsmärkena på dreven och motor laguppställningen.
8

Vrid skruvarna som håller fast kamaxeldrevet till kamaxeln och ta bort drev och kedja. Göra smärre justeringar i vev och kamaxel positioner att finjustera justeringsmärke anpassning. Byt ut kamaxel drev och kedja genom att hålla drevet på plats och installera fästbultar, vrida skruvarna medsols för hand. Dra ut bulten till mellan 87 och 116 foot-pounds med momentnyckel och uttag.
9

Pressa en ljus sträng RTV Blue på locket och blocket där transmissionskåpan sitter och installera den nya packningen (i förekommande fall) Gnid ett tunt lager motorolja på vevaxel främre tätningen och håller transmissionskåpan på plats. Montera bultarna, vrida dem medurs för hand tills fingrarna. Dra åt bultarna till ca 20 foot-pounds.
10

Pressa en liten sträng av RTV blått på vattenpumpen fästpunkterna på motorn och pumpen och placera packningen (s). Håll vattenpump i takt och tråd bultarna för hand, vrida dem medurs tills fingrarna. Dra de små skruvar till mellan 3 och 7 foot-pounds och de större bultar till mellan 7 och 12 foot-pounds. Sätt tillbaka den nedre kylarslangen och dra åt klämman genom att vrida den medsols med en skruvmejsel.
11

Placera vatten remskiva över nosen och håller fläkten på plats. Starta fläkten skruvarna genom att vrida dem medurs för hand. Dra dessa bultar till cirka 20 fot-pounds med momentnyckel och uttag.
12

Byt drivremmar, uppmärksamma routing, rotationsriktning och tillbehör. Bänd tillbehöret (generator eller servopumpen) bort från motorn för att spänna remmen och dra åt de 2 skruvarna. Byt fläktkåpa. Trä tändstiftet i lämplig hålet, vrida det medsols för hand. Dra ur kontakten till cirka 15 foot-pounds. Byt tändstift tråd, driver fram en solid klickljud hörs och känns.
13

Fyll kylsystemet med rent kylvätska. Starta motorn och kontrollera olje-och läckor. Fyll på kylsystemet som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62019.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.