Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Mina 1982 GMC Pickup Bromsar kommer inte att släppa

1982 GMC lastbilar har skivbromsklossar fram och trumbromsar i ryggen. Antingen typ av broms kan fastna från stått oanvänd under långa perioder. Detta tillåter bromsarna att ta upp till rotorn eller bromstrumman. Inte bara kan bromsarna frysa upp till rotorn eller trumman, kan bromsoket och hjulcylinder fastnar, vilket gör att bromsarna att låsa upp. Saker du behöver
domkraft
Hammer
Stoppklossar
Visa fler instruktioner
1

Placera golvet jack under lastbilens främre ramen och höja lastbil tills däcket är igång.
2

tag i hjulet och försöker snurra den. Om hjulet snurrar fritt är det bra. Om hjulet inte snurra bromsoket fryses på plats och byte krävs. Gör detta för det andra framhjulet också.
3

Sänk domkraft och placera stoppklossar framför framhjulen. Placera golvet jack under den bakre änden och lyft av trucken tills hjulen inte längre vidrör marken.
4

Placera växelspaken i neutralläge för att låta bakhjulen att snurra fritt.

5

Spin bakhjulen för hand. Om hjulet inte snurrar fritt, måste de bakre bromsarna eller bakre bromsoket bytas ut. Tryck på hjulet med hammaren för att se om det kommer att frigöra den upp. Om hjulet frigör efter knacka sedan bromsbackarna bör ersättas, om inte den bakre bromsoket har fastnat. Följ samma procedur för den andra bakhjulet.

Sänk den bakre änden och ta bort domkraften. Ta bort klossarna från framhjulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58321.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.