Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger en hjulcylinder

Ombyggnad av hjulcylindrarna i bilens trumma bromssystem reparerar läckor, och återställa systemet till nära-fabriken prestanda. Nyckeln till framgång utför denna reparation projektet är att identifiera den typ av hjulcylinder du har på din bil. Aluminum hjulcylindrarna kan inte slipas som en gjutjärn eller stål hjulcylinder utan skada på den skyddande anodisering i cylinderloppet. Detta betyder inte aluminiumcylindrar inte kan byggas om, bara att särskilda försiktighetsåtgärder måste vidtas. Någon hjulcylinder med kraftig korrosion bör ersättas. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
Hammer
Bromsfjäder Tool Review Wheel cylinder finslipa
Electric drill
grön Scotch Brite pad
Tvål och vatten
bromsvätska
hjulcylinder kit
Visa fler instruktioner
1

Lyft och stöd bilen med domkraft och pallbockar. Ta bort hjulen från axlarna som ska ha hjul ombyggda cylindrar, och placera ut dem i arbetsområdet för att undvika risk för snubbling.
2

bort bromstrumman från resten av bromssystemet. Ibland trumman kommer att fastna på grund av rost uppbyggd kring axeln. Några skarpa slag, med en hammare, kommer runt kanten på trumman bryta fri från rost.
3

Ta bort de två returfjädrar som håller bromsbackarna tätt mot hjulet cylinder med en bromsfjäder verktyg. Skjut bromsbackarna ur vägen. Returfjädrarna är de långa fjädrarna förbinder bromsen skon spårtappen ovanför hjulcylindern på fästplattan.
4

Ta dammtätningarna, kolvar, tätningar kopp och fjäder från insidan av hjulcylindern. Nya Dammtätningarna och tätningar kopp medföljer alla hjul cylinder kit, och vissa kit levererar en ny inre fjädern också.
5

Hone insidan av hjulcylinder med en hjulcylinder finslipa, bifogas en elektrisk borr, om cylindern är tillverkad av gjutjärn eller stål. Aluminiumfälg cylindrar bör aldrig finslipat. Aluminum hjulcylindrarna har ett hårt, skyddande, eloxerad yta på insidan för att förhindra korrosion. Finslipa kommer att ta bort den här ytan och orsaka överdriven korrosion och slitage. Istället, rengör insidan av aluminium cylinder med tvålvatten och en grön Scotch-Brite pad ta bort skräp som samlas i cylinderloppet.
6

Rengör och torka hjulcylinder med tvål och vatten för att avlägsna rester från bryning. Belägga insidan av borrningen hjulcylinder och gummitätningar kopp med en liberal mängd ren bromsvätska. Sätt fjädern in i hålet i hjulcylindern. Installera en skåltätningen, och en kolv, i vardera änden av cylinderloppet. Installera hjulcylinder dammtätningarna på hjulcylinder.
7

Flytta bromsbackarna och installera returfjädrarna med bromsfjäder verktyg. Undvik att använda tänger, fräsar sida eller en skruvmejsel för att installera returfjädrarna. Skador på våren och smärtsam skada kan leda till.
8

tillbaka bromstrumman. Lufta bromsarna enligt tillverkarens blödning sekvens belägen i servicemanualen. Sätt tillbaka hjulet och sänk bilen tillbaka på marken. Pumpa bromspedalen några gånger och provkörning för att kontrollera reparationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57626.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.