Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort den inre CV Shaft på en Toyota Celica

Drivlinan på en Toyota Celica använder ett par halvaxlar som Anslut utgången från växellådan till hjulen. Eftersom halvaxlarna måste rotera och flytta upp och ner med fjädring, använder de drivknutar som gör både att hända. Dessa CV lederna finns på båda sidor av halvaxlama, och de skyddas av gummistövlar som kan riva och bryta. Skulle det hända, måste du ta bort den halva axeln från Celica, ta sedan bort inre drivknut på axeln. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
dräneringskärlet
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Spetstång
1/2- tums breaker bar
skiftnyckel som
låsring tång
Visa fler instruktioner
1

Parkera Celica och sätta på parkeringsbromsen. Lyft framsidan av Celica med domkraften och sätta pallbockar under sidorna av chassit. Ta bort de främre hjulen med däck järn och flytta dem ur vägen.
2

Sätt dräneringstråget under sändningen, vilket är intill axeln. Öppna avtappningspluggen på transmissionen med 3/8-tums Ratchet och uttag, och tappa ur växellådsoljan. Ta bort sprinten i mitten av rotorn med tång och skruva isär bärande låsmuttrar med 1/2-tums breaker bar. Addera 3

skruva isär tie-rod end från styrspindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag och dra ur vägen. Skruva loss krängningshämmaren från undre länkarm med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Unbolt lägre länkarm från styrspindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan dra styrspindeln från slutet av halvleken axeln. Dra halva axeln ut från växellådan med båda händerna och flytta halva axeln över till en ren arbetsyta.
4

bort klämmorna på inre CV boot på axeln med nål-tång, sedan ta bort det inre CV boot. Ta bort låsringen som håller drivknut till den inre halvan axeln med låsringstången. Skjut drivknut från halva skaftet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62000.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.