Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur förstå Kamaxel Specifikationer

mängder material och otaliga artiklar har skrivits om kamaxlar, och majoriteten av den vagt förstås av dem utan formell utbildning i ämnet. Försöka förenkla det kan också vara en utmaning, speciellt när vissa aspekter av kamutformningen har en enorm inverkan på motorns prestanda. De flesta människor, i dagliga körsituationer, vill ha bra vridmoment eller omedelbar gasrespons. Landsvägskörning kan dra nytta av en kam profil som fokuserar på mid-range prestanda. Racebilar vev sina motorer upp och oroa dig inte om lågt vridmoment - de vill ha hög räckvidd hästkrafter. Instruktioner
1

provköra en bil med bra låg-range vridmoment. Det bör vara sprallig runt staden och ta bort snabbt från ett rött ljus. Leta motorns specifikationer och läs kamprofilen. En specifikation för att leta efter är cam överlappning. Detta är den tid både insugs-och avgasventilerna är öppna. Detta gör det möjligt för nytt bränsle att strömma in som förbränt bränsle (exhaust gas) strömmar ut. Race bilar har en hel del överlappning, låta några nya bränslet helt spola cylindern någon avgaserna. Detta tar tid, så att motorn inte kan bromsa eller tomgång. Milda överlappning gör för en gata prestanda bil, medan en daglig förare behöver tomgång och ha bränsleekonomi. Även låga överlappningen är bättre för dagligt bruk, bör antalet, uttryckt i grader vara runt 112 grader. Racerbil användning skulle vara 108 grader. Anledningen är närmare varandra på insug och avgas lob av kammen, desto mer de överlappar.
2

Provkör en motorväg bil och kolla kammen plåt profil spec. Dessa är familjens bilar som inte har pep från ett rött ljus, men har förvånansvärt bra gas körsträcka på motorvägen. Deras kamprofil kommer att ha en längre varaktighet nummer eller den tidpunkt då ventilen är öppen. Ventilerna hålls öppen för lite längre tid att uppfylla kraven motorväg bränsle. Snappy bilar har galleriets ventilverkan också. En lägre duration numret är för snabb respons. Leta efter en examen läsning nästan 220 grader och jämföra det med en sprallig bil läsning av 200 grader.
3

provköra en högpresterande fordon. Den tomgång är högre och grövre än en ekonomi bil. Den här bilen har en höglyftande kam, uttryckt i inches, liksom ventilen längre varaktighet, och en betydande överlappning att spola cylindrarna av använt bränsle och ta på en fullt frisk laddning. Peppy bilar kommer inte att ha en extremt hög-lift profil, eller en lång tid för att låta bränslet in och ut. De måste gå på tomgång väl, vara snabb och vara bränslesnåla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60837.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.