Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbeläggen på en Chevy Truck

Chevrolet höll samma bromsprocessen pad byte på alla sina lastbilar. Bromsbeläggen är de två viktigaste komponenterna som ger lastbilen till ett stopp. Bromssystemet är utformat för att komprimera de inre och yttre bromsbelägg till de inre och yttre delarna av bromsrotorn. När bromsbeläggen helt har tillämpats på de inre och yttre delarna av bromsrotorn, kommer lastbilen komma till en säker och fullständig stopp. De bromsbelägg måste bytas ut innan de slitas ner till slitagevarnare. Saker du behöver
Däck Tool Review Ordet jack
Jack står
Liten brytjärnet
3/8-tums insexnyckel
3/8-tums
spärrnyckel 3 /8-tums hylsa
Små rep
stor kanal-lås tång
Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Park Chevy truck i en område där ytan är plan och jämn. Skjut nödbromsen för att hålla trucken från att rulla.
2

Lossa muttrarna från båda framhjulen med ett däck verktyg eller en rörtång.
3 < p> Skjut golvet jack upp under framsidan av Chevy truck och jack lastbilen upp framifrån tvärramen som är under motorn. När trucken är tillräckligt hög, sätta pallbockar under fästena bakom varje framhjul på båda sidor om lastbilen. Därefter, sänk bilen på pallbockar och lämna jack på plats som extra säkerhet.
4

Finish lossa muttrarna från framsidan förarsidans hjul och dra av hjulet. Ställ hjulet nedåt så att den inte rullar av.
5

Titta på sidan av bromsrotorn och du kommer att se bromsoket. In den lilla brytjärnet i det övre fönstret av bromsok och bända den fram och tillbaka. Detta kommer att lossa bromsok grepp på bromsskivan.
6

Titta på baksidan av bromsoket och lokalisera de två övre och undre 3/8-tums Allen-bultarna. Några av de äldre Chevrolet lastbilar kan ha regelbundna bultar. Ta bort dessa bultar med 3/8-tums insexnyckel eller lämplig storlek hylsa och spärrskaft. Skjut sedan bromsok från rotorn och hänga den på närmaste komponent med ett litet rep.
7

Dra det inre bromsbelägget ur bromsoket. Skjut sedan käftar de stora kanal-lås tång över den yttre bromsbelägg och bromsok bostäder. Komprimera cylindern in i okets hus genom att klämma tången tillsammans. Komprimera cylindern långsamt så att ingen luft kommer in bromsledningarna.
8

bort tången och ta bort eventuella shims eller andra broms tillbehör pad. Installera sedan de nya bromsbelägg, shims och accessoarer i bromsoket. Ta repet från bromsok och skjut bromsok tillbaka på sidan av bromsskivan.
9

Rada upp bromsok bulthålen till okhuset. Dra fast de två övre och nedre bultar tillbaka in i baksidan av bromsoket. Dra åt bromsok bultar ned tätt med 3/8-tums insexnyckel eller Ratchet och uttag.
10

Skjut tillbaka hjulet på navet och skruva muttrarna på klackarna. Dra åt klackarna med däck verktyg. Följ sedan samma ovanstående instruktioner för byte av bromsbelägg på passagerarsidan av Chevy truck.
11

Jack lastbilen tillbaka upp från korset ramen och ta bort domkraften. Sakta sänka lastbilen tillbaka till marken.
12

Slutför dra åt muttrarna ner mycket snäva med däck verktyg eller rörtång.
13

Dra runt motorn och långsamt pumpa bromsarna in och ut sex eller sju gånger för att passa de nya bromsbelägg till bromsrotorn. Sedan, stäng av motorn.
14

Öppna huven och ta bort broms lock vätskebehållare. Kontrollera bromsvätskenivån. Om nivån är låg, tillsätt bromsvätska tills full och sedan lägga på locket igen och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58029.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.