Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Varför bromsar bilen gnisslar?

Pipig bromsarna är en vanlig företeelse som kan vara ett tecken på broms-systemet dysfunktion. Även om en viss broms buller anses normalt, överdriven gnisslande eller skrikande är ofta en röd flagga som visar att ett bromssystem behöver utvärderas. Bromsdamm

Bromsdamm är en viktig orsak till pipiga bromsar. När bromsbelägg slitage, små partiklar flagna och lodge mellan bromsklossarna och den snurrande rotorer broms. Den kraftiga vibrationer och glidning kan orsaka en gnisslande ljud. Addera Slitna bromsbelägg

Slitna bromsbelägg orsaka bromsarna gnissla om de bär ner till den punkt att utsätta bromsen -pad slitage indikatorer. Dessa indikatorer är små, tunna remsor av metall inbäddade i bromsbeläggen som orsakar bromsarna gnissla när de kontaktar den snurrande broms rotorer.
Överdriven Bromsbeläggsmaterial Vibration

Även en liten mängd av brake-pad vibrationer är normalt under fordonets bromsning, överdriven brake-pad vibrationer kan orsaka ojämn, osammanhängande kontakt mellan bromsbelägg och de snurrande rotorer broms, vilket resulterar i gnisslande.

Slitna, urkärnade broms rotorer

Slitna, urkärnade broms rotorer är en främsta orsaken pipig bromsarna. Som bromsbelägg agera mot de snurrande rotorerna, kan eventuella ojämnheter i broms rotorer orsaka osammanhängande, ojämn kontakt, vilket kan orsaka gnisslande bromsar.
Warped broms rotorer

Brake rotorer som förlorar sin runda form och bli skev och /eller böjda kan orsaka pipiga bromsar. Skevt broms rotorer skapar obalans mellan bromsbelägg och rotorer, orsakar ojämn och oregelbunden kontakt och gnisslande bromsar.
Varning

Noisy bromsar bör alltid utvärderas och kontrolleras till utesluta eventuella allvarliga broms problem. Även broms buller är inte alltid ett tecken på bromssystemet dysfunktion, är det alltid bättre att fela på sidan av försiktighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57252.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.