Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort de bakre trumbromsar Från en 1994 Ford Ranger

Underhåll trumbromsar kan vara knepigt. Ta bort "fastnat" trummor kan vara svårt. Att hålla reda på alla fjädrar och klipp verkar skrämmande. Har på handen specialitet verktyg som beskrivs nedan för att göra jobbet gå smidigt. Stabilisera bilen på pallbockar och blockera framhjulen så att fordonet inte rulle. Bär skyddsglasögon och ett par bra mekanik eller arbetshandskar. Saker du behöver
Jack står
Stoppklossar
Arbetshandskar
Skyddsglasögon
Brake inställningsverktyget
mjuk hammare eller mässing punsch
gasolbrännare
Brake -våren tänger
Broms-delar renare
Visa fler instruktioner
Drum Borttagning
1

ta bort den bakre däcken och ställ åt sidan. Kontrollera att handbromsen är släppt, och trumman roterar fritt. Ta bort gummipluggen på baksidan av fästplattan, och vrid justerskruven hjälp av justerskruven tills skruven är så kort som det kan vara. Detta kommer att säkerställa att bromsbackarna är så långt sätt från trumman som möjligt. Försök att skjuta trumman utanför navet. Om det lyckas hoppa till Avsnitt 2, om inte vidare till steg 2.
2

Knacka försiktigt med mjuk hammare eller mässing punsch hela vägen runt trumman för att frigöra eventuellt skräp och rost från mellan bromsbackarna och trumman. Försök igen att glida trumman utanför navet. Upprepa detta steg ett par gånger innan vi går vidare. Om du fortfarande inte att ta bort trumman, gå vidare till steg 3.
3

Knacka hårt på trumman hela vägen runt där den möter navet. Salt eller kemikalier som används på vägarna i nordliga områden kan orsaka trumman att korrodera till navet på denna punkt. Prova detta steg flera gånger, slår på trumman lite hårdare varje gång, försöker ta bort trumman mellan varje steg. Om det lyckas, hoppa till Avsnitt 2. Annars går du vidare till steg 4.
4 Svetspistol

Ansök värm försiktigt till trumman kring navet med en propan eller svetsbrännare om tillgängligt. Se till att inga brännbara vätskor eller sprayburkar i närheten. Applicera värme för bara några sekunder åt gången, och inte överhetta navet, eftersom detta kan resultera i lager och nav skador. Var noga med att använda handskar för att ta bort trumman, eftersom det kan bli varmt. Om trumman fortfarande inte kommit gratis, söka professionell hjälp. Allvarlig skada på fästplattan, navet och trumman kan ske genom att bända. När trumman avlägsnas, fortsätt till Avsnitt 2. Addera bromsbackar
5

bort båda trummorna innan du fortsätter. Ta bort skor från en sida i taget, så att du har en fungerande sida som referens. Använda broms-våren tång, försiktigt ta bort klipp, håll ned fjädrarna och tillbaka fjädrarna tills skorna är gratis. Ställ de gamla skorna åt sidan.
6

Rengör alla delar med broms-delar renare, ta bort alla bromsdamm och rester. Inspektera hjulcylindrarna, tätningar hjul, och bromsslangar för läcker. Byt ut alla läckande eller skadade komponenter.
7

ihop fjädrarna med den andra sidan av fordonet eller delar diagrammet som en guide. Låt båda valsarna avstängd tills fjädrarna sätts ihop. Byt ut gamla fjädrar och clips med nya så är möjligt. Om trummor verkar slitna, har en professionell butik inspektera och "slå" dem för dig. Detta förhindrar broms pulsering och onödigt slitage. Testa alla komponenter när bromsarna är helt ihop, och justera nödbromsen om det behövs.
8 Bromsljus

provköra bilen och se till att bromsarna fungerar korrekt. Inspektera nivåer bromsvätska, och testa kort-stop inbromsning för att garantera din säkerhet. Säkerställ bromsljus och alla komponenter fungerar som de ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58371.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.