Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur fixar Beslagtagna Bromsar

Fastställande beslagtagna bromsar kan endast framgångsrikt om du kan avgöra vad som orsakade dem att utnyttja. En kärvar eller fastnar bromsok kolv, en dyna fastnat i ett bromsok ankare, en igensatt broms slang eller en fryst bild kan orsaka kramper i skivbromsar. Över justerade skor, en felaktigt fungerande parkeringsbroms System, ett djupfryst hjul cylinder eller en trasig eller rubbas komponent inklämd mellan skon och trumman kan alla vanliga orsaker till trumbroms beslag. Saker du behöver
Vehicle lift
bromsok kolv Tool Review Vinklad die grinder och renovering skivor
Impact pistol
Impact Hylsnyckelsats
Stålborste
Hög temperatur broms smörjmedel
Acid borste
Caliper krok
Hammer
pry barer
Bromsjustering Tool Review Skruvmejslar
4 broms slang linje låser
Visa fler instruktioner

1

Lyft fordonet (i neutral växel) på ett fordon hiss att hjulen att avbryta. Testa varje hjul för att avgöra vilken hjulet eller hjulen har drag eller inte kommer att vända för hand. Avlägsna navkapsel, och sedan ta bort hjulmuttrarna med konsekvenser pistol och uttag. Avlägsna hjulet.
2

Inspektera bromsoket på skivbromsar först. Ta bort bromsok bultar och bända bromsok från rotorn och kuddar med ett spett. Om bromsok lossnar hårt utan att bromsarna appliceras, är ett bromsok kolv mest sannolikt att skylla. För att kontrollera kolven, fast bromsok till bilen med ett skjutmått krok. Ta bort elektroderna om de klipps till bromsoket. Inspektera dynorna. En tydlig indikation på fastnat bromsarna är för tidigt slitage av bromsbelägg. Komprimera kolven i bromsoket med ett bromsok kolv verktyg. En stor C-klämman skulle fungera lika bra. Om bromsok kolv inte skjuts tillbaka in i hålet, har det beslag och behöver bytas ut. Byt bromsok och lufta hydrauliskt bromssystem.
3

Inspektera bromsok glider om kolven indragen ordentligt. Skjutmått diabilder kan också bli förorenade eller skyddande gummistövlar kan spricka och låta vatten, rost, sand och andra korrosiva ämnen att ta bromsok diabilder. Om du kan ta bort bilderna (det kommer att bli ganska svårt), kan du rengöra dem ordentligt med die grinder (eller en bänkslipmaskin med en stålborste hjul fungerar bra) och återanvända bromsen smörjmedel till dem. Installera dem, ersätta de komprometterade skyddande gummistövlar och retest bromsoket efter byte.
4

Bänd kuddarna ur bromsok ankare för fordon som använder bindor inte klippt till bromsoket. När elektroderna är installerade, är en hög temperatur bromsen smörjmedel appliceras kontaktpunkterna i ankaret. Detta gör att dynorna för att flytta fram och tillbaka när bromsok kolv appliceras och släpps. Eftersom bromsarna väderexponerats av ogynnsamma väderförhållanden, är det vanligt att smörjmedlet tvättar bort och rost och korrosion satt i. Detta kan orsaka flikarna dynorna fästplattornas att gripa inuti bromsok ankare. Ta bort ankare och kuddar. Rengör kontaktpunkterna för rost och frätande bygga upp med en vinklad die grinder och en rekonditionering skiva eller en stålborste. Ta bort skallra klipp och rengör bromsok punkter nedanför klippen. Applicera bromsen smörjmedel under och på skallra klipp. Byt ut elektroderna, byt ankaret och sedan byta bromsok. Testa igen.
5

Inspektera justeringen av de bakre bromsarna. Ta bort gummipluggen (om tillgängligt) från fästplattan för trumbromsar. Sätt en broms-justerande verktyg i hyttventil tillsammans med en skruvmejsel för att trycka justeraren hållaren bort. Vrid den inre stjärnan hjulet att backa den bakre skon justerare och försök att vrida ratten. Om du kan, fortsätta att justera stjärnan hjulet tills du kan enkelt ta bort trumman och inspektera justeringsmekanism. Dessa kan tas bort lätt. Rengör gängorna på justeraren, tillämpa en liberal mängd smörjmedel eller antikärvningsmedel och återmontera.
6

Inspektera bakbromsarna, när trumman har avlägsnats. Om en komponent faller ut ur trumman eller från trumbromsar när trumman utvinns, kan beslaget av bromsarna har orsakats av denna del kilas fast mellan trumman och en sko. Kontrollera trumman för scoring och skon för skador. Byt ut komponenten, byt skorna om det behövs. Maskin trumman eller byta trumman, om det behövs.
7

Tryck hålen i hjulcylinder inåt (en åt gången) med en skruvmejsel för att avgöra om borrningarna har fastnat. Det hydrauliska trycket i bromssystemet bör tillåta hålet för att expandera tillbaka utåt att kontakta horn av skon. Om du komprimerar hålet och det inte returnera eller du kan inte komprimera hålet, sedan hjulcylinder har misslyckats och behöver bytas ut. Byt hjulcylindern och lufta bromssystemet.
8

Kontrollera flödet av bromsvätska till avluftningsskruvarna av beslagtagna hjulet. Detta kommer att avgöra om bromsvätska är väl fungerande. Har någon pump bromspedalen 4 gånger och öppna luftningsskruven med en hand skiftnyckel. Om ingen vätska kommer ut ur luftningsskruven, ta bort det. Ha hjälpare steg på bromspedalen igen. Om vätska kommer ut, byt luftskruv eller rensa den. Om vätska ändå inte kommer ut, byt luftningsskruven och lossa bromsen slang. Tryck på pedalen igen. Om vätskan inte kommer ut eller knappt sipprar ut, skall bromsen slangen bytas ut. Lufta bromssystemet varje gång du byter en hydraulisk broms komponent.
9

Inspektera huvudcylinder och makt bromsservon. För att bestämma en dålig huvudcylinder, placera ett bromssystem linje på varje broms slang på alla 4 hjulen. Har någon steg på bromspedalen och ta bort en linje lås i taget. Pedalen bör förbli högt och hårt tills linjerna tas bort och därefter lätt tryck kommer att släppa ut varje rad lås bort. Om pedalen sjunker till golvet under avlägsnandet av 1 linje lås, det finns ett hydrauliskt problem med just hjulet. Om pedalen är fortsatt hög och hård när alla linjer lås tas bort, kan huvudcylindern vara problemet. Kontrollera vakuum linjen för bromsservon. Byt ut huvudcylindern och lufta systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57218.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.