Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en Mopar 360 Oljepump

Den Mopar 360 motor, är också känd som den 5.9l motor, och finns i äldre Dodge och Chrysler fordon. Denna motor använder en oljepump monterad till botten av motorn som transporterar oljan i oljetråget genom motorn, som ger smörjning för de inre delarna på motorn. Om oljepumpen misslyckas, då motorn inte smörjas ordentligt och kunde ta upp. Om du misstänker att din oljepump sviktar, så ska du ta bort den för att avgöra om den behöver bytas ut. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1 < p> Pop huven. Låt motorn svalna. Sätt på parkeringsbromsen och lyft den främre delen av fordonet med domkraft, sedan sätta pallbockar under chassit.
2

skruva isär grenröret från avgasröret med 3/8-tums Ratchet, förlängning och uttag. Unbolt avgasgrenrör från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag.
3

Placera drain pan under oljetråget. Ta bort pluggen på oljetråget med 3/8-tums Ratchet och uttag. Skruva loss oljetråget från motorn med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag. Släpp oljetråget från motorn med händerna.
4

skruva isär oljepumpen från motorn med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag. Sänk försiktigt ner oljepumpen bort av motorn och ta ut det från under fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61791.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.