Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Rear Tran Mount på en 1971 MGB GT

MG MGB producerades från 1963 till 1972 i Förenade kungariket. Bilen har en enorm följande på grund av dess klassiska utseende och det är lätt att arbeta med och hitta delar. MGB GT var en tvåsitsig sportbil som kom utrustad med en 1,8-liters förgasarmotorer. 1971 års modell var den första full produktion år som ingår vistelser som hålls huven och bakluckan öppen utan att behöva något att stötta dem öppna och mittmonterad kupé. Som bilar ålder, gummibussningar och fästen tenderar att slitas ut, såsom överföring montering, som sitter under den bakre delen av transmissionen. Saker du behöver Sida 2 hjulblock
Jack
2 pallbockar
4 fot fyrkantig kartongbit
Metric skiftnyckel uppsättning
Metric Hylsnyckelsats
Ratchet

Visa mer instruktioner
1

Parkera bilen på en horisontell yta och stadigt i parkeringsbromsen. Skjut kartong bilens undersida, centrerad mellan de främre och bakre hjulen. Blockera en förare framsidan ratten och tillbaka.
2

Placera domkraften under passagerarsidan stöttning plats. Detta kommer att vara nära centrum (framifrån och bakåt) hos fordonet. Lyft bilen så högt att säkert arbeta under. Placera en pallbock under axelhus innanför bakhjulet och den andra under pivot punkten i fronten lägre länkarm. Sänk fordonet på läktaren och skjut ner domkraften under bakre delen av transmissionen.
3

Höj domkraften tills den kommer i kontakt med överföringen tailshaft. Ta bort transmissionskåpan tvärbalk att rama fästbultar genom att vrida muttrarna moturs med en hylsa och spärrskaft medan du håller bultarna med en skiftnyckel.
4

Demontera bultarna som fäster växellådsfästet till sändningen genom att vrida dem moturs med en skiftnyckel. Ta bort muttern som håller växellådsfästet till tvärbalken och ta bort det gamla fästet.
5

Håll den nya fästet på plats mot överföring och montera de två skruvarna genom att vrida dem medurs för hand. Dra dessa bultar till cirka 50 foot-pounds. Byt tvärbalken till ram bultar, tråd muttrarna på bultarna och dra åt muttrarna till ca 50 foot-pounds.
6

Sänk domkraften. Placera domkraften under stöttning plats och lyfter bilen på domkraften. Avlägsna domkraften och papp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62156.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.