Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vattenpump Anvisningar för byte för en 1988 Mercury Grand Marquis

Vattenpumpen i en 1988 Mercury Grand Marquis flyttar kylvätska i motorn genom att kylaren, och tillbaka igen. Denna pump är nödvändig för att kyla ner motorn, och om det slutar fungera, då Mercury motor kommer sannolikt överhettas och orsaka allvarliga skador på motorn. Om du tror att din vattenpump sviktar, eller om du hör remskiva vattenpump skrikande, så ska du byta vattenpumpen så snart som möjligt. Saker du behöver
Stor dräneringskärlet
50-50 förspädd kylvätska
skiftnyckel satt
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
3/8- tums breaker bar
Rakblad
Byte vattenpump
Byte vattenpump packning
tätningsmedel
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna. Sätt pannan under kylaren. Öppna kylarlocket. Öppna petcock på kylaren och töm kylsystemet i dräneringstråget.
2

Ta bort fläkten på vattenpumpen med en skiftnyckel. Vrid spännaren på motorn moturs med 3/8-tums breaker bar, och sedan ta bort remmen från vattenpumpen remskiva. Unbolt remskiva vattenpump från vattenpumpen axeln med 3/8-tums Ratchet och uttag.
3

Ta bort de övre och undre kylarslangar från vattenpumpen med skruvmejsel. Skruva loss vattenpumpen från motorn med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag. Ta pumpen av motorn, sedan skrapa monteringsytan på vattenpumpen med rakblad för att rensa bort all packning rester.
4

Coat båda sidor av ersättare vattenpump packning med RTV tätningsmedel, sedan skruva fast pumpen ersättare vatten på motorn med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag. Installera om kylarslangar till vattenpumpen med skruvmejsel. Montera remskivan vattenpumpen på ersättande vattenpumpen med 3/8-tums Ratchet och uttag.
5

Vrid remspännaren moturs med 3/8-tums breaker bar, och installera om bältet på vattenpumpen remskiva. Sätt tillbaka fläkten på vattenpumpen remskiva med en skiftnyckel. Fyll kylaren med 50-50 förspädd kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61792.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.