Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Auto bak trumbromsar

I de flesta fall kommer att ersätta bromsbackar och trummor korrigera problem med bakre system trumbroms. Eftersom din säkerhet och säkerheten för passagerare i bilen beror på ett pålitligt bromssystem, bör du inte försöka ersätta bromsarna tills du är säker på din förmåga att göra det. Bekanta dig med bromsdelar och verktyg reparation innan du försöker ta bort bromsarna från bilen. Drum bromssystem kan variera beroende på tillverkare och fordonstyp. Konsultera instruktionsboken för din bil om dess bromssystem. Saker du behöver
Bil jack
Jack står (2) katalog däck järn
drop dukar eller andra Ytan (2) katalog Shop trasor
Bromstrumma avdragare (tillval)
Spetstång eller Bromsfjäder borttagningsverktyg
Hylsnyckel
Linje skiftnyckel
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plan yta. Använd en domkraft för att lyfta bilens bakhjul från marken. Se till att din personliga säkerhet genom att använda pallbockar för att säkra fordonet på båda sidor.
2

Ta bort den bakre däcket. Använd ett däck järn för att ta bort muttrarna. Dra av däcket från bilen för att exponera bromssystemet.
3

Förbered ditt arbetsområde. Lägg ut en ljus plåt eller trasa eller rensa ett område på arbetsytan på en bänk eller annan yta. Placera alla delar på denna arbetsyta som de avlägsnas från fordonet. Du kommer också att behöva placera ett gammalt lakan eller trasa under bakre delen av fordonet. Om du planerar att ta loss bromsledningen, vara medveten om att bromsvätska kommer att läcka ut till omgivningen. Håll flera trasor händig för rengöring delar, torka händerna och sanering läckage eller spill.
4

bort bromstrumman genom att dra den mot dig. I de flesta fall bör trumman lossnar med minimal svårighet. Om du har problem med att få bort det, kan du behöva använda en avdragare bromstrumma. Detta verktyg är tillgängligt från de flesta bil-butiker. Inspektera broms trumman för skador eller tecken på slitage.
5

Använd vass tång eller en bromsfjäder borttagningsverktyg att ta bort bromsfjädrarna belägna på vardera sidan av bromsbackarna. Inspektera båda bromsfjädrarna för skador. Placera oskadade fjädrar sida vid sida på arbetsytan om du planerar att återanvända dem.
6

bort hållaren klipp med en hylsnyckel eller bromsbackar borttagningsverktyg. Tryck nedåt på hållarklämman och vrid det i en moturs rörelse tills den lossnar. Ta bort fjädrarna hållarklämman. Inspektera hållaren klipp och hållare fjädrar klipp innan du placerar dem på din beredd arbetsyta.
7

bort och inspektera bromsbackarna. Bromsbackar som visar synliga tecken på slitage bör ersättas. Ta bort eventuellt kvarvarande maskinvara vid denna tidpunkt. Beroende på märke och modell på din bil, kan det finnas ytterligare små delar för att ta bort. Ta del av var dessa är lokaliserade i syfte att säkerställa att de byts ut korrekt vid monteringen.
8

Använd en linje skiftnyckel för att ta bort bromsledningen från bakom ratten cylindern. Leta reda på muttern som fäster bromsledningen till cylindern. Använd en skiftnyckel för att vrida muttern tills det lossnar, vilket frigör bromsledningen.
9

Leta monteringsbultarna på hjulcylinder. Använd skiftnyckel för att lossa bultarna. Avlägsna hjulet cylinder och inspektera den för läckage eller skador.
10

Använd trasor för att rengöra bromsskivan skon uppbackning innan återmontering av bromssystemet. Återmontera bromssystemet genom att ersätta hjulet cylinder och sätter tillbaka bromsledningen. Dra åt muttern som håller bromsledningen ordentligt för att förhindra potentiella fel på bromsarna. Byt ut andra delar av bromssystemet i omvänd ordning .. Se till att varje del är i gott skick innan du installerar det. Lufta bromssystemet innan du kör fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58301.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.