Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad gör den 60 i Dana 60 står för?

The Dana 60 är en tung axel produceras av Dana Corporation. Det finns det front-och bak-axel versioner och är populär bland bilentusiaster. Axeln fick sin största erkännande på 1960-talet då den används av stora biltillverkare som Chrysler och GM. Den "60" i Dana 60

"60" i axeln namn syftar på dess typbeteckning. Det är den 60: e versionen av denna speciella typ av axel, föregås av Dana 59 och följs av Dana 61.
Origins

Enligt en artikel på Hotrod. com, var Dana 60 byggdes ursprungligen för små personalkostnader transporter under andra världskriget. Som bil kultur (särskilt den av prestanda bilar) växte i popularitet under 1960-talet, var Dana 60 gynnas av många mekaniker på grund av dess robusta och tillförlitliga konstruktion. Den har en 9,75 tums kuggkrans och dess bostäder byggs från kraftigt förstärkt gjutjärn.
Problem

Dana 60 är beundrad för sin stabilitet, men dess installation kan vara problematiskt. Hotrod.com noterar att under monteringen en stor mängd trial-and-error krävs på grund av avstånd som orsakats av gissningar kring ställa djupet av drevet. I artikeln anges också att en erfaren installatör skulle kunna slutföra uppgiften, men de som är obekanta med Dana 60 skulle kunna stöta på problem.
Medlemmar

Många stora biltillverkare har använt Dana 60 som axeln för val i sina fordon. Som framgår av Pirate4x4.com, Chrysler, GM, Chevy, Dodge och Ford har alla anställda på Dana 60 i sina bilar.

60s popularitet under andra Dana modeller beror på dess tillförlitlighet och tillgången på lägg- på delar till det som leder till ännu bättre axel prestanda.
Prissättning

Ford-trucks.com detaljerna en ombyggnad projekt för en Dana 60 och påstår att det kostar $ 400 att köpa en används, men andra platser såsom Pirate4x4 påstående att axeln kan kosta så mycket som $ 1,200.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60471.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.