Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Problem med fäste bromsvajern på en 2000 Hyundai Elantra

A 2000 Hyundai Elantra har en broms-kabel som används för att engagera nödbromsen. De flesta av bromskabeln installationen görs genom beröring eftersom det är svårt att se var kabeln glider in i monteringskonsolerna. Bromsen kabeln är ansluten till de bakre bromsarna på Elantra och ingriper bromsbackarna när bilen är parkerad. Engagera bromsvajern eller parkeringsbroms garanterar att Hyundai inte rullar oväntat när parkerad. Kortades

bromsvajern kan kapas för kort för att passa in i fästena i 2000 Hyundai Elantra. Kabeln löper från botten av hytten, där förarens säte, till den bakre bromsaggregatet. En broms kabel som inte har mätts korrekt kan vara för kort för att köra så långt. Addera Lever Alignment

bromskabel på 2000 Hyundai Elantra drar på en spak som griper de bakre bromsarna, låsa bromsarna på plats. Denna spak är där för att kringgå hjulcylindrarna så dynorna styrs manuellt. Spaken måste anpassas ordentligt för att säkerställa att en gång dras på plats av bromsvajern, flyttar spaken tillräckligt för att dra åt kuddar eller bromsbackar.
Slack i Brake Cable

bromsvajer spak inne i hytten av 2000 Hyundai Elantra kan tillåta för mycket slack i kabeln. När bromsen kabeln är inkopplad, drar den på bromsbelägget engagerande spaken. Justering av längden på bromsvajern för att säkerställa att tillräckligt lång så finns kvar i kabeln för att dra åt på bromsbeläggen är viktig. Många gånger är för mycket slack kvar i bromsvajern, och när handbromsen är åtdragen, drar det på något annat än sig själv.
Hållarklämman

Hållaren clip håller bromsvajern på plats på 2000 Hyundai Elantra. När den är klippt på plats, kan det glida ut om inte knockad tätt med en gummiklubba eller hammare. Många gånger är detta stoppbygel bara sätta på plats och inte slås ned ordentligt. När det dyker upp, hänger parkeringsbromsen lös, snärjande andra rörliga delar Elantra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59075.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.