Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorn i en Pontiac Grand Prix

Den Pontiac Grand Prix använder fyra broms rotorer, även känd som bromsskivor, för att hålla bilen bromsa säkert. Rotorer tenderar att pågå ett bra tag innan de behöver bytas, men om de blir skev eller sliten och kan inte återuppstått, då är det dags att byta ut dem. Processen är ganska enkel och du kan göra det i ditt eget garage. Instruktioner
1

Drain hälften av bromsvätska från huvudcylindern för att förhindra spill. Därefter höjer Grand Prix med en domkraft och pallbockar för att stödja din bil. Blockera hjulen för att hålla bilen från att rulla medan du arbetar. Ta den första monterade däcket.
2

bort bromsok bultar. Använd en c-klämman över bromsoket att komprimera kolvarna i bromsoket hål för att ge dig tillräckligt spelrum för att glida tjockleken av av rotorn. Tjockleken måste vara ansluten till broms slangen genom installationen, så häng bromsok från underredet på din Grand Prix medan du arbetar.
3

Dra loss den gamla rotorn och rengör området med en fuktig trasa. Skjut den nya rotorn på plats på navet.
4

Kasta tråden och sedan byta bromsok och bromsledningen till sitt ursprungliga läge. Dra och vridmoment bromsok bultar. Sätt tillbaka hjulet montering och däck.
5

Upprepa denna process för varje ytterligare rotor. Därefter, sänk din Pontiac, dra åt och dra åt muttrarna och fylla huvudcylindern med ny bromsvätska. Pumpa bromsen tills du får en fast pedalen och sedan väg testa bilen för att se till att de nya rotorerna fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56990.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.