Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Ställa Hydrauliska SBC Lifters

Det är ovanligt att de hydrauliska lyftarna på en liten-blocket Chevy motor att behöva justeras, men ibland lyftare kommer att börja bära, vilket kräver att du återställer dem. Om du byter lyftarna, på grund av en motorrenovering eller en kamaxel ersättning, till exempel, måste du "förspänning" dem. Detta kan göras om motorn kan drivas och i fordonet eller inte. Det kan också göras med motorn igång eller inte. Saker du behöver
Ventil-packning som
Hylsnyckelsats
Wrench in
Rocker-arm olja avvisare (tillval)
Visa fler instruktioner
Justera lyftare med motor Köra
1

Köp en uppsättning Rocker Proppar. Även känd som rocker-arm klipp, Rocker Proppar fäster vipparmen av motorn och förhindra motorolja från stänk och sprutande från pushrod medan du kör.
2

Ta bort en av ventilkåporna. Fäst en Rocker Stopper till varje vipparm på insidan änden av vipparmen, så att den är införd i hålet som matar olja till den övre delen av cylinderhuvudet. Addera 3

Start motorn och låt den gå på tomgång. Använd socket och skiftnyckel för att lossa en rocker-arm muttern tills du hör en ljudsignal klicka eller tickande ljud. Dra åt muttern tills klickljud stoppar, dra sedan åt ytterligare 1/2 varv. Lyften är nu korrekt förspänd. Utför detta steg för de återstående sju vipparmar. Stäng av motorn, ta bort Rocker Proppar och byt ut ventilkåpan. Upprepa detta steg på topplocket på den motsatta sidan av motorn.
Justera Lyftare med motorn
4

bort ventilen täcker av båda topplocken. Drag runt motorn, för hand, med en skiftnyckel på balansblock bulten framtill på vevaxeln i rotationsriktningen tills Nr 1 cylinder avgasventil precis börjar öppna. The No 1 cylinder är den längst fram till vänster på motorn, och avgasventilen är direkt intill avgasgrenröret /port. Med avgasventilen bara öppna, sluta.
5

Justera inloppsventilen. Lossa eller dra åt rocker-arm muttern tills du kan bara knappt snurra intaget tryckstången med tummen och pekfingret på andra handen. Dra åt rocker muttern ytterligare 1/2 varv. Drag runt motorn för hand tills inloppsventilen öppnas fullt ut och blir nästan stängt. Stopp. Dra avgasröret rocker muttern tills tryckstången kan inte längre fritt snurrade med fingrarna. Lägg ytterligare 1/2 varv av förspänning. The No 1 lyftare är nu inställd.
6

Upprepa proceduren används på Nr 1 ventiler för de återstående ventilerna. Minns processen: "Exhaust öppning - intag stängning" för varje cylinder. En användbar förkortning är "EOIC."
7

tillbaka ventilen täcker, rensa bort alla verktyg och starta motorn. Om alla lyftarna fungerar felfritt, blir det inga "tickande" eller "rassel" ljud. Om det finns ljud, kan det vara en trasig lyftare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61717.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.