Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Driften av en Dual Circuit Huvudcylinder

En dubbel krets , eller dubbel split , är huvudcylindern en typ av huvudcylinder som använder två olika tryck - byggnadsdelar att driva front-end och back - end bromsar separat . Det kan också fungera diagonalt för extra säkerhet . Funktion
p Om en vanlig huvudcylinder misslyckas eller blir defekt , misslyckas det hydrauliska bromssystemet operationen huvudsak helt . Tilldela en krets av huvudcylindern till ett par bromsar kan bilen stanna bör den andra kretsen ( och den andra bromsen paret ) misslyckas .
Struktur Dual Split Huvudcylinder
< br >

Två kammare i huvudcylindern delas och tilldelas ena änden av bilens bromsar . Normalt driver " nose - end " , som pekar på framsidan av din bil , de bakre bromsarna , medan ( motsatta ) tryckstång - end hanterar de främre bromsarna . Vissa tillverkare , som General Motors , matchar näsa - änden av huvudcylindern med de främre bromsarna och tryckstången -end med de bakre bromsarna .
Diagonal Split Funktion
< br >

Eftersom upp till 90 procent av kraften vid bromsning absorberas av de främre bromsarna , ville tillverkarna att minst en av de främre bromsarna vara i drift bör en del av kretsen misslyckas . Därför hanterar varje krets en front - end bromsar och en påkörning broms och korsar varandra i ett X - typ design.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58824.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.