Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter oljetråget på en 2002 Highlander

Den oljetråg på en 2002 Toyota Highlander fungerar som en reservoar för motorolja. Detta säkerställer att motorn alltid är ordentligt smord, samt att allt fungerar. Om oljetråget skadas eller utvecklar en läcka, då motorn inte kan få tillräckligt med olja för att fungera korrekt, och kunde låsa upp och orsaka allvarliga skador. Innan detta sker, kan du byta ut oljetråget, vilket borde ta ungefär en timme att göra. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
3/8-tums momentnyckel
Packning skrapa
Byte oljetråget
Byte oljetrågspackning
ersätter olja
Visa fler instruktioner
1

Sätt framsidan av Highlander på pallbockar med domkraft. Sätt ett uppsamlingskärl under oljetråget. Ta bort avtappningspluggen på oljetråget med 3/8-tums Ratchet och uttag så att oljan kan lämna motorn. Sätt tillbaka pluggen när all olja har runnit ut i bilens motor.
2

Ta av motorn undercover med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag. Skruva loss oljetråget från botten av Highlander s motorblocket med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag. Dra av oljetråget, sedan skrapa bort något av packningen som är kvar på blocket.
3

Montera pannan ersätter olja och byte oljetrågspackning till botten av motorn med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag. Dra åt skruvarna på oljetråget ner till £ 80-inches använda momentnyckel.
4

tillbaka motorn undercover med 3/8-tums Ratchet och uttag. Ta Highlander av domkraften står med domkraften. Fyll motorn med ersättande olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61329.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.