Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Plastigage SBC Clevite Bearings

Motorer uthärda höga temperaturer, våldsam förbränning och svår friktion. Komponenterna i en motor sysslar med en stor mängd stress. Metallerna i motorn kan blir slitna och skadas med tiden. Återuppbygga en motor är tidskrävande och ibland en olägenhet. Uppmärksamma på detaljer kommer att förhindra obemärkt deformationer och slitage orsakar ombyggnaden att misslyckas. Plastigauge låter vevaxeln som skall inspekteras noga för skador. Plastigauge kommer att ge en korrekt beskrivning av clearance för varje vevaxeltappen. Saker du behöver
Bil motor
Momentnyckel
Ratchet uttag
Plastigauge
butik trasa
Visa fler instruktioner
1

Ta bort locken kolvstång med Ratchet och rätt uttag. Ta bort de gamla lagren kolvstång kolvstänger och mössor stången. Torka överskottet skräp från vevaxeln och kolvstänger med butik trasa.
2

Öppna plastiguage paketet och skär en kort längd av plastigauge. Placera den korta strängen av plastigauge på kolvstången journal av vevaxeln. Montera det nya lagret kolvstången på kolvstången. Placera kolvstången mot vevaxeltappen.
3

Torka kolvstången locket rengöra och installera kolvlagerorgan vevstaksöverfallet. Placera locket kolvstången på kolvstången dubbar. Dra åt muttrarna kolvstångsmaterial till 50 foot-pounds för 3/8 tum eller 35 fot-pounds för de 11/32 tum stud.
4

Avlägsna ställmuttrar. Lyft locket kolvstång bort av vevaxeln. Mät plastigauge resultat med mätaren med på plastigauge paketet. Undersök jämförelsen noga för en korrekt behandling. Upprepa processen för de återstående kolvstänger. Använd en ny sträng av plastigauge för varje kolvstång.
5

Lyft vevaxeln ur motorn sadeln. Ställ vevaxeln åt sidan och ta bort de gamla ramlager. Torka vevaxeltapparna och de viktigaste lock för att ta bort eventuellt skräp.
6

Tryck den nya bakre ramlager på plats på motorn sadeln. Återgå vevaxeln till motorn sadeln. Tryck den nya huvudnivån överdel på plats på main cap.
7

Skär ett snitt från plastigauge och ställ den på vevaxeln bak tidskriften. Ställ den bakre huvud locket på baksidan vevaxeltappen. Montera de viktigaste bultarna. Dra de viktigaste bultarna till 70 foot-pounds. Dra de yttre viktigaste bultarna till 65 foot-pounds om din motorblocket är en fyra-bult huvud.
8

bort de bakre viktigaste bultarna. Lyft den bakre huvud locket på vevaxeln. Jämför plastigauge på vevaxeln till skalan på förpackningen.
9

Skala plastigauge från vevaxeln och släng. Upprepa processen för alla de återstående vevaxeltapparna. Torka alla plastigauge rester från vevaxeln och kullager.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62191.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.