Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Instruktioner för att byta vatten pump på en 1990 Dodge Caravan 3,0 L

Vattenpumpen på en 1990 Dodge Caravan med 3.0L motorn är kritisk till kylsystemet av fordonet. Om det misslyckas, då vattenpumpen inte kommer att pumpa kylmediet genom motorn och kylaren, som tillåter kylmediet att bygga upp värme. Skulle det hända, kan du överhetta motorn och knäcka motorblocket. För att åtgärda detta problem, måste du byta ut vattenpumpen. Detta bör ta ca en timme eller två att göra. Saker du behöver
dräneringskärlet
skruvmejsel
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
obestämd nyckel satt
3/8-tums
momentnyckel Byte vattenpump
50-50 förspädd kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Pop huven. Ta bort låsmuttrarna och justera skruvarna på generatorn med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Ta bort låsmuttrarna och justera bultar på luftkonditioneringen kompressor - om din husvagn är utrustad med luftkonditionering - med 3/8-tums Ratchet och uttag och en fast nyckel
2 Tryck generator och A /C kompressor mot mitten av motorn och ta bort remmarna från remskivorna. Sedan skruva isär A /C kompressor och generator med 3/8-tums Ratchet och uttag och flytta dem bort från mitten av motorn medan A /C ledningar och elektriska anslutningar i takt.

3

Sätt tråget under vattenpumpen. Ta slangklämmorna på nedre kylarslangen och värmeslangen på vattenpumpen med skruvmejsel och dra linjerna från vattenpumpen.
4

skruva isär vattenpumpen från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Montera pumpen ersättare vatten på motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan dra åt bultarna ner till 21 foot-pounds med 3/8-tums momentnyckel. Montera värmaren slangen och nedre kylarslangen till ersättning vattenpumpen med slangklämmor och skruvmejsel.
5

tillbaka A /C kompressor och generator med 3/8-tums Ratchet och uttag , men lämna bultar löst. Linda in bälten för både A /C kompressor och generator till vattenpumpen remskiva med händerna och dra sedan tillbehören bort från motorn och dra fast monteringsverktyg att sätta spänning på remmen. Dra åt justeringsmuttern med en skiftnyckel. Öppna kylarlocket och fyll kylaren med 50-50 förspädd kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61718.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.