Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Hydrauliska ventillyftare på en BBC Motor

Hydrauliska lyftare kan bära eller misslyckas efter långvarig användning eller felaktig oljeservice. Utformningen av dessa lyftare kräver att motorolja tvingas genom dem för att trycksätta en inre kolv som automatiskt tar upp överflödig ventilspel. Liknar andra V-8 tryckstång motorer, kräver big block Chevrolet motor viss demontering i syfte att få till lyften dalen. Även BBCs med hydrauliska rull lyftare kräver ett ytterligare steg involverade i dis-montering och återmontering. Saker du behöver
Replacement lyftare
insugningsrör och ventil-cover packningar
Kylvätska dräneringskärlet
Verktyg Tändningsinställning ljus
Motor reparationshandbok
Visa mer Instruktioner
1

Placera ett uppsamlingskärl under kylaren petcock (dräneringsventil) och tappa all kylvätska. Medan kylmediet rinner, ta bort luft-filtrering montering och koppla bort alla tändkablarna och elanslutningar som leder till distributören. Ta bort fördelarlocket och notera positionen av rotorn och distributör bostäder - det är den position distributören måste vara i när återinstalleras. Lossa distributören fästskruven och klämma, och ta bort distributören.
2

När kylvätska runnit, ta bort ventil-covers, koppla bort alla linjer som leder till förgasaren /införningsanordningen och ta bort. Låt inte någon kylvätska i vevhuset. Om detta händer, kommer oljan måste tömmas och ersättas.
3

Lossa muttrarna på vipparmarna nog att kunna flytta dem åt sidan så att stötstänger kan dras ut. Observera att det finns två olika längd stötstänger för insug och avgas vipparmar, och vara säker på att organisera dem för korrekt ominstallation. Om motorn har hydrauliska rull lyftare, ta bort spindelplattan. (Spindeln håller lyftarna i rätt position).
4

Ta bort de gamla lyftarna och sätt i de nya lyftare i varje hål. Om platt-Nock lyftare används, vara säker på att applicera en generös mängd av den rekommenderade montering /break-in glidmedel i ansiktet av lyftaren (Roller lyftare kräver motorolja endast). Ominstallera rullen lyftaren spindel, om sådan finns. Sätt stötstängerna i rätt lägen.
5

Rengör tätningsytorna på insugningsröret, topplock och främre och bakre lyft-dalen skenor. Ställ insugningsröret på motorn och dra åt till korrekt åtdragningsmoment. Ominstallera distributören så att huset och rotorn är i samma läge som när de tas bort. (Om distributören inte släppa helt på plats, kommer det när motorn vänds vid justering lifter förspänning).
6

Justera lyftaren förspänning som beskrivs i motorns montering handboken. Detta kräver att motorn runt för hand, så ta bort den gnista plus först att rotera det lättare. Installera om ventil-covers, gör alla anslutningar för bränsle-och tändsystem, åter fylla motorns kylvätska och provköras motorn. Justera tändningen, kolla efter läckor och åtgärda vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61696.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.