Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en motor från en Honda Accord

Motorn på en Honda Accord kan bränna ut eller låsa upp som följd av slitage eller vanvård. Om detta händer med motorn i Accord, inte vara alltför snabba att sälja bilen. Du kan ta bort motorn och ersätta det med ett nytt, som ger din Honda ett nytt liv. Borttagning av Honda Accord motorn inte är en komplex uppgift och kan göras i ditt garage med grundläggande verktyg. Saker du behöver
motorlyft (eller motorns lutning hanger set) katalog hydraulisk domkraft
Jack står
Wrench
Ratchet set
Bucket
stjärnskruvmejsel

Visa fler instruktioner
1

Lossa skruvarna huven av Accord på plats med hjälp av en skiftnyckel. Avlägsna kåpan och ställ den åt sidan. Koppla bort den negativa kabeln från bilens batteri genom att lossa terminalen muttern med en skiftnyckel och dra kabeln från batteriet. Se till minuspolen inte vidrör karossen eller andra metalldelar.
2

Placera en hink under kylaren, skruva ur avtappningspluggen i botten av radiatorn och töm ut all kylvätska i hinken. Lossa klämmorna på kylarslangen med en stjärnskruvmejsel och koppla sedan ur kylarslangen från kylaren. Skruva loss fläkten. Dra intaget slangen ur motorhuset.
3

Skjut en hink under bilen och placera den under servopumpen. Lossa muttrarna på servostyrning slang med en skiftnyckel. Avlägsna bultarna. Säkra slangen under brandväggen och ta bort pumpen servostyrning. Använd en skiftnyckel för att ta bort skruvarna på kompressorn och ta bort kompressorn.
4

Höj den främre änden av Honda Accord med en hydraulisk domkraft. Position pallbockar under ramen och sänka bilen på läktaren. Använd spärrfunktion inställd för att ta bort överförings bultarna. Skjut domkraften under motorn och palla upp det precis tillräckligt för att lyfta motorn något och ta sin vikt utanför motorfästen. Ta motorfästet bultarna med en skiftnyckel och spärrfunktion. Dra av motorns infästningar med händerna.
5

Med motorn hissa framför bilen, anslut hissa kedjan till motorns motorfäste fixturer. Lyft motorn ur bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61935.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.