Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter värmeelementet i en 1995 Dodge Intrepid

värmeelementet på en Dodge Intrepid levererar värme till insidan av bilen. Den kylvätska från kylaren är riktad till värmaren kärna som absorberar värme från kylmedlet och en fläkt då blåser det värme i det inre av bilen. När värmeelementet går ut, kommer du inte att kunna få någon värme när du slår på värmaren på. Byta din värmeelement kommer att ta lite tid så se till att ge dig själv en hel dag för att ta bort och installera en ny värmeelement. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
Avfall pan
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa (svarta) batteri kabeln för att göra detta måste du lossa bulten som håller klämman tight. Ta bort batterikabeln från minuspolen.
2

Placera ett slöseri pan under kylaren. Ta bort klämman som håller om avloppsslangen på kylaren. Denna slang är placerad under kylaren. Avloppet är tillgänglig från den övre delen av motorn. Vrid skruven som håller lampan på plats. Vrid skruven moturs och flytta klämman ur vägen.
3

Ta bort slangen från kylaren och dränera vätska från kylaren till avfallet pannan. Se till att du tillåter värmeelementet rinna ut helt.
4

Lossa slangklämmorna på slangar som går från kylaren till brandväggen anslutningen. Dra slangarna från kylaren och flytta dem åt sidan. Dra samma slangar av brandväggen anslutningen. Ta dem från brandväggen.
5

Dra mynttråg inne i bilen hela vägen ut och ta bort skruven som ligger bakom facket.
6

Öppna handskfacket box och se till att det är hela vägen ner. Lyft upp på gångjärnen ordentligt och hela församlingen kommer att lossna.
7

når ner till värmeelementet, som ligger på passagerarsidan, väl bakom handskfacket. Ta bort de fyra skruvarna som håller locket värmeelementet på plats.
8

Ta bort skruvarna som fäster värmaren kärnan till brandväggen. När skruvarna är borttagna kan du skjut sedan värmeelementet från bilen.
9

Installera ett nytt värmeelement i Intrepid i omvänd ordning för borttagning instruktioner.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61697.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.