Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur till Ändra Hayes Bromsbelägg

Hayes bromsbelägg är gjorda för cyklar. Även om dessa typer av dynor började som ett avancerat bromssystem på cyklar, är de nu används på motorcyklar också. De kan vara tillverkade av keramik eller en metallisk förening. Dynorna används ofta i samband med en bromsrotor system i motsättning till en fälg-baserat bromssystemet. Alla bromsbelägg är slitdelar, vilket innebär att de kommer att bära ner så småningom. Om du äger en cykel och dina bromsbelägg bära ner till 1/8 tum tjock, byt ut dem. Saker du behöver
nåltång
Cone skiftnyckel
Hylsnyckel och socket set (metrisk)
Visa fler instruktioner
1

bort cykeln däcket . Detta kommer att variera kraftigt beroende på vilken typ av cykel du har. Till exempel, för cyklar, haka bromsmekanismen (igen, kommer detta varierar beroende på vilken typ av cykel du har - mountainbike, touring cykel, 10-speed, etc), och flytta cykeln till den minsta kransen. Släpp sedan snabbfrigöringsspaken för din cykel och dra ut hjulet. För motorcyklar, använd tång för att dra ut sprinten ur navet muttern, och använda en hylsnyckel för att lossa /ta bort navet muttern innan släppa ratten nedåt.
2

bort dynorna. När hjulet är ur vägen, ta tag i flikarna på undersidan av dynorna i Hayes skivbroms och dra dem ur bromsoket.
3

in de nya dynorna. Installationen är den omvända för flytt.
4

Sprid dynorna med hjälp av konen skiftnyckel. För att göra detta, placera änden av konen skiftnyckel mellan bromsbeläggen och skjut in för att se till att elektroderna trycks ordentligt i bromsoket.
5

Sätt hjulet igen. Installationen är den omvända för flytt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57200.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.