Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en termostat i ett 2001 KIA Sephia

Termostaten i en 2001 Kia Sephia motor är ansvariga för att kontrollera när kylmediet rinner in eller ur motorn. När kylmediet når en viss temperatur, öppnar det upp och låter kylvätskan mellan kylaren och motorblocket. När det går ut, kan det antingen hålla öppna eller stängda, antingen sätt, kan resultatet bli en överhettad motor. Byta det bör ta ca 30 minuter. Saker du behöver
dräneringskärlet
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Byte termostat och packning
Packning skrapa
50-50 förspädd kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Se till att motorn är helt kall innan du arbetar på motorn. Placera sedan dräneringstråget under kylaren. Öppna petcock vid basen och släppte ut ca 1 liter kylvätska.
2

skruva isär termostathuset från framsidan av motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Kylvätska kommer hälla ut vid denna tidpunkt, så var redo för det och rikta slangen mot tråget om möjligt. Ta termostaten och termostaten packningen.
3

Rengör alla anliggningsytorna på motorn och termostathuset med packningen skrapan. Sedan installerar en ny termostat i huset, med termostat orientera på samma sätt som originalet. Installera sedan packningen och termostathuset ovanpå den. Skruva fast med 3/8-tums Ratchet och uttag.
4

Öppna kylarlocket och fyll kylaren med 50-50 förspädd kylvätska. Slå på bilen och låt den gå i 15 minuter medan den inre värmen är inställd på "hög" position. Låt bilen svalna i en timme, och tillsätt sedan ytterligare kylvätska behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60258.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.