Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en Serpentine Belt på en 2001 Pontiac Grand Prix

Byta Serpentine belt på en 2001 Pontiac Grand Prix säkerställer att de viktigaste komponenterna i motorn fortsätter att rotera i synkronisering. Serpentin bälte av Grand Prix omfattar många viktiga komponenter i motorn, t.ex. generatorn, servopumpen och vattenpumpen. I 2001 års Grand Prix har en 3,1-liters, 3,8-liters eller 3,8-liters kompressormatad V6, beroende på sub-modellen. Byte av serpentin bältet på var och en av dessa motorer är en nästan identisk process. De delar och verktyg för detta jobb finns på en Biltema. Saker du behöver
Ny serpentin bälte
Serpentine belt borttagningsverktyg ljus
Drop eller ficklampa
Visa fler instruktioner
1

bort spänningen från spännaren remskiva på passagerarsidan av motorn genom att trycka nedåt på ett bälte borttagningsverktyg bifogas spännaren. Idealt är bältet borttagningsverktyg bättre att använda, eftersom det finns ett mycket begränsat utrymme mellan remskivorna på denna motor och insidan av fender väggen.
2

bort Serpentine belt helt från fordonet.
3

Installera den nya serpentin remmen med "bältesdragningen Diagram" finns på en etikett ovanför radiatorn. Detta är den enda del där projektet kommer att variera, beroende på vilken motorstorlek du har.
4

Tryck spännarremskivan igen för att slutföra Serpentine belt installationen.
5

Visuellt undersöka Serpentine belt på varje remskiva på motorn. Du vill att Serpentine belt att sitta dödpunkt på varje trissa. Använd en droppe ljus eller blixtljus för att kontrollera de understa remskivorna på motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60854.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.