Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en 4Runner Styrstag hylsände Adjuster

parallellstaget är en viktig del av ditt fordon, även om de flesta människor inte vet vad det är eller vad det gör. Ratten förvandlar din styrväxel, vilket förvandlar styrlänkaget, vilket i sin tur kommer att flytta slips länkhuvuden som ansluter till hjulet via spindeln. Om du behöver justera din tå, då finns det en justerbar hylsa som monteras mellan dragstången slutar och styrlänkaget och låter dig justera toe in eller ut för rätt inriktning. Byta denna hylsa är inte svårt, men det tar lite tid att göra ordentligt. I det här fallet är projektet fordonet en Toyota 4-Runner Saker du behöver
Måttband
3/8-tums Ratchet och uttag
skruvnyckel set
ersätter tie justerare stavände hylsa
Show More Instruktioner
en

mäta avståndet mellan den främre kanten av de främre två däck med hjälp av måttband. Mätningen måste vara konsekvent, så välj en rak sektion av slitbanan som referens och använda denna mätning.
2

skruva isär Dragstång änden från spindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag och parallellstaget slut kommer släppa av fordonet.
3

Mät avståndet från änden av justeringsanordningen till slutet av dragstång och notera numret. Du kommer att försöka att duplicera detta nummer senare när du installerar den nya hylsan.
4

bort styrstaget från justeringsanordningen genom att hålla en fast nyckel på ärmen och använda en annan att vända utanför Dragstång slut.
5

Ta av justeringsanordningen med skiftnyckel.
6

Vrid nya justeringsanordningen på styrlänkaget med öppna -nyckel.
7

Vrid Dragstång änden i justeringsanordningen med skiftnyckel. Se din tidigare mätning och försöka matcha det numret så nära som möjligt.
8

Montera dragstången i spindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag.
9

Mät däcken igen, på samma sätt som tidigare. Om antalet är större, måste du lämna in din styrstag ände annan sväng eller två tills det matchar. Om det är för lågt, då det måste flyttas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60045.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.