Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Air Flow Meter Theory

en noggrann mätning av luftflöde är en viktig faktor i att kontrollera många processer som påverkar vår vardag. I bilar med elektronisk bränsleinsprutning, olja eller gaseldade värmare hem, måste inkommande förbränningsluft fastställas exakt att bestämma rätt mängd bränsle för att finfördela in det. Luftflöde fördelning i centrala luftkonditioneringsanläggningar måste noggrant övervägas i stora byggnader. Dessa är bara några applikationer bland många kräver tillförlitliga och repeterbara mätare luftflöde system. Flödesparametrar

Luftflöde uttrycks vanligtvis i tekniska enheter som ger oss den snabbaste bedömning av vad vi kan behöva göra om det. Till exempel, uttrycka vindhastighet i kubikfot per minut är meningslöst att en kvinna bara lämnar henne frisör, men vindhastighet uttryckt i miles per timme hastighet är en omedelbar indikator att hon kanske vill skydda henne investering. Därför de tre grundläggande sätt att luftflödet kan uttryckas, hastighet, volym eller massa är oftast med avseende på bästa eller enklaste användningen av uppgifter i sin ansökan.
Stökiometrisk Mass Flow Metering

flesta moderna bilar har massa sensorer luftflöden inbyggda direkt i ett flöde avsnittet precis innan gasspjället och insugningsrör av motorn. Här tryckskillnaden över flödesröret mäts, korrigerat för omgivningens temperatur och avläsningar tryck, vilket gav momentana massflödet i pounds per minut vid denna gaspådrag. Från denna och flera andra parametrar, beräknar motorns dator längre den exakta mängden bränsle varje insprutare ska mätaren i cylindrarna vid det ögonblicket. han samma grundläggande teknik används i alla former av förbränning-relaterade processer, såsom ugnar, kaminer, pannor, förbränningsugnar och kraftverk. Stränga mätning möjliggör mycket precisa utsläpp, miljö och föroreningar kontroller av avgaser och gaser stack.
Volymmätning

Modern värme-, ventilations-och luftkonditioneringssystem införliva volymetrisk standard kubikfot per minut sensorer luftflöde rakt in i luftkanaler för att underlätta optimering av luft strömmar till varje område i byggnaden. Detta är avgörande för de ständigt ökande effektivitetskrav i dessa system.
Olika tekniker

Velocity, volymetriska och massa luftflöden kan använda en eller en kombination av olika tekniker för att utföra mätning luftflöde. Kalibrerade handhållna propellrar och turbiner är bland det enklaste att använda för öppna och kulvert hastighetsmätningar. Pitotrör och kalibrerade rör piccola kan användas för att mäta tryckskillnader, som varierar proportionellt som kvadratroten mot luftflöde. En annan sofistikerad teknik är kalorimetriska
avancerad teknik

flödesmätning, som mäter massflödet genom att jämföra den momentana värmeöverföringskoefficienten av en svagt uppvärmd sond till rörlig luft som i stilla luft.
Velocity medelvärde

Cross sectional luftflödena tenderar att vara högst vid mitten av en kanal eller ett rör, och lägst nära väggarna så att mäta hastigheten vid dessa punkter och med i medeltal över tvärsnittsarean kan vara en bra uppskattning av den totala luftflöde.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57286.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.