Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bakaxellagringar

Bakaxeln på en lastbil eller bil har en differential i mitten och ett par drivaxlar som går ut och ansluta till de bakre raster. Eftersom drivaxlarna är långa rör, måste de få stöd på utsidan av axeln bostäder så att de kan snurra ordentligt. Detta åstadkommes genom ett lager pack som pressas in i axelhuset. Om dessa lager slits, kommer axeln snurra ordentligt och kunde låsa upp. För att åtgärda problemet måste du ta bort de bakaxellagringar så att de kan bytas ut. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
stoppklossar
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Spetstång
dräneringskärlet
glidhammare med drivaxel lager remover fastsättning
Visa fler instruktioner
1

sätta stoppklossar runt framdäcken på fordonet. Lyft den bakre delen av fordonet med domkraften. Sätt pallbockar under axeln. Ta av bakhjulen och däck med däcket järn.
2

Skjut den bakre bromstrumman bort de bakre bromsarna med båda händerna för att stödja vikten av trumman. Placera drain pan under differentialen i axeln, vilket är i mitten och ansluten till drivlinan.
3

Ta bort locket på differentialen med 3/8-tums Ratchet och uttag. Unbolt drevet bultskaftet lås i mitten av differential med 3/8-tums Ratchet och uttag. Ta ut pinjongaxeln med händerna. Tryck på axelns axeln i differentialen för hand. Ta ut C-klipp i mitten av differential på axeln med tång.
4

Dra drivaxeln ur axelhuset med händerna. Sätt i glidhammare med axeln axellager remover fastsättning in i centrum av axelhuset. Hit glidhammare tills axellager kommer ut i axeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61651.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.