Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar bromsbackar

De flesta bilar tillverkades med bakre trumbromsar under 20-talet, och dessa bromssystem använder hydrauliskt drivna skor att tillämpa friktion på insidan av en trumma, stoppa bilen. Skon materialet kan snabbt slits ut och måste bytas ut med jämna mellanrum. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan ändra en uppsättning av bromsbackar i ca 30 minuter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Skruvmejslar
Ordet jack
rörtång
Piedestal
Visa fler instruktioner
Ändra bromsbackar
1

Lyft fordonet vid bromsen som ska ändras genom att placera domkraft på ramen järnväg och pumpa tills hjulet är i luften. Placera en piedestal under ramen som en extra säkerhetsåtgärd ifall domkraften misslyckas.
2

Ta av hjulet genom att vrida lug moturs nötter, sedan dra hjulet fri från navet. Ställ ratten åt sidan.
3

Dra trumman fri från navet, eller slå djurhållaren moturs i vissa modeller för att frigöra trumman. Innehavaren skruven är normalt en excentrisk bult på framsidan av trumman, hålla den mot navet. Vissa skräp och damm är normal, kan mycket damm tyda på bristande underhåll.
4

bort skorna genom att bända de långa fjädrar från skon krokar med en skruvmejsel, och sedan vrida den primära fjädern motsols . Skjut skon bort från bromsanordningen. Detta ett bra tillfälle att byta ut de långa fjädrarna och kontrollera hjulcylinder för läckor.
5

Byt skorna genom att skjuta dem på bromsen, sedan vrida den primära fjäderbenshus medurs. Fäst de långa fjädrarna på sko krokarna genom att bända dem på plats med en skruvmejsel eller våren verktyg (skårad skruvmejsel). Kontrollera justeringen bult i botten av enheten för glidning.
6

Byt trumman genom att skjuta den över skorna och vrida hållarbult medurs, om tillämpligt.
7 < p> Lufta bromsen genom att vrida utrensning bröstvårtan sitter på baksidan av bromsen motsols mount plate, sedan trycka på bromspedalen samtidigt kontinuerligt fylla huvudcylindern. Det kan ta två personer, men det är möjligt med en person. När vätskan kommer ut är gyllengul och konstant, vrid bröstvårtan medurs för att stänga den.
8

tillbaka ratten och vrid lug medurs nötter, i ett alternerande mönster.
9

Sänk fordonet från domkraft genom att vrida trycket moturs.
10

Upprepa hela proceduren på alla återstående bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57441.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.