Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter främre rotorerna på en 1990 Mazda

Det är inte svårt att byta ut de främre rotorerna på en 1990 Mazda om du har rätt verktyg. De broms rotorer arbetar tillsammans med bromsbeläggen att stoppa bilen när du trycker på bromspedalen. Huvudcylindern skjuter bromsvätska genom bromsledningarna. Denna bromsvätska strömmar sedan in bromsoken, som driver en kolv ur bromsok. Dynorna pressa rotorn mellan dem för att bromsa och stoppa Mazda. Saker du behöver
Automobile jack
stoppklossar
stödbenet
Lug Hylsnyckel
ställa
Tänger
Buntband
skruvmejsel
Show Fler Instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant underlag och stäng av tändningen. Placera en stoppklossar bakom bakhjulen. Lossa däcket hjulmuttrarna med rörtång. Lyft den främre änden av Mazda upp med bil uttaget. Placera en pallbock under fordonet och höja den till ramen.
2

Ta bort muttrarna använder rörtång. Dra av hjulet från bilen. Ta bort bromsoket med en hylsa och spärrskaft och fäst den på staget med en tråd slips. Låt inte bromsoket hänga löst eller du kan sträcka ut och skada bromsledningen.
3

Ta bort de två skruvarna från framsidan av rotorn med skruvmejseln, vrida moturs. Drag av rotorn från hjulaggregatet.
4

Sätt den nya rotorn på hjulet församling. Montera de två skruvarna, vrida dem medsols med skruvmejseln. Placera bromsoket i fästet och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft. Sätt hjul på bilen och dra åt muttrarna med rörtång.
5

Placera domkraften under bilen och ta bort stödbenet från under Mazda. Sänk bilen till marken med domkraften. Upprepa proceduren på det andra hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58535.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.