Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man monterar ett bakre system Bromstrumma för en 2006 Jeep Wrangler 6-Cylinder

Den 2006 Jeep Wrangler fanns i sex trim paket, SE, Rubicon, Unlimited Rubicon, X och Limited. 2006 Wrangler 4.0-liters V-6 motor producerade 190 hästkrafter och 235 foot-pounds av vridmoment. De 2006 Wrangler trumbromsar är något svåra att ta bort och installera på grund av den mängd hårdvara fjädrar som måste placeras för att ställa in skorna, self-justeringen och parkeringsbroms utrustning. Korrekt justering av de nya bakre trumbromsar är viktigt för optimal prestanda av hela bromssystemet. Saker du behöver
Däck järn
1-ton eller större kapacitet domkraft Sida 2 pallbockar
platt skruvmejsel
Gummiklubba
Trumbroms handverktyg kit
Nya bromsbackar
New broms trummor
Ny allt-i-ett-maskin-kit
2 sprayburkar broms delar renare
1/2-inch-drive momentnyckel och uttag
Show Fler Instruktioner
Trumbroms Borttagning
1

Lossa de bakre hjulmuttrar klacken på Wrangler, med ett däck järn. Höj bakre delen av bilen, med hjälp av en domkraft. Place jack står under den bakre axelhuset, ungefär en fot inåt från bakhjulen. Sänk Jeep på domkraften. Avlägsna muttrarna från hjulen helt, ta bort bakhjulen.
2

Ta bort muttern fjädrar från ansiktet av bromstrumman om sådan finns, med sidoskär. Om trummorna inte lossnar från fordonet smidigt sätt, tar gummiproppen från baksidan av bromsen stödplåten. Sätt en platt skruvmejsel genom hålet i fästplattan. Justera självjusterande hjulet med en skruvmejsel för att lossa bromsen skor från bromstrumman. Strike trumman på de främre och bakre mot varandra vända sidor, med en gummihammare. Ta bromstrumman från Wrangler.
3

bort U-klippet från parkeringsbromsen justerare och parkeringsbroms stift. Använd en broms verktyg trumma krok, eller platt skruvmejsel för att ta bort klippet. Ta bort de två fjädrarna bromsvärdet från skor, med hjälp av en trumma bearbetar broms krok. Ta bort hold-down fjädrar och mössor från hållaren stift, med ett cylindriskt verktyg trumbroms medan du håller stiftet fortfarande med fingret på baksidan av fästplattan.
4

Ta bort skruven bromsjusteringsanordning , spak och våren, med hjälp av verktyget bromsen kroken. Ta bort fjädern från mellan de två bromsbackarna, med kroken verktyget. Ta bort kabeln bromsjusteringsanordning från guiden för hand, med hjälp av justerskruven guide. Ta bort bromsklossarna och strut bar från bromsen fästplattan.
5

Montera spaken och stift till den nya bakre eller bakre bromsback. Installera ett nytt U-klämman på stiftet, och ställ in den med din skruvmejsel. Installera parkeringsbromsen över spaken. Installera både framåt och bakre bromsbackar på fästplattan. Fäst varje bromsback vid fästplattan i läge, med en stor C-klämman. Montera stiftet genom den bakre delen av fästplattan och håll den med fingret. Montera fjädern och locket och vrid locket till ett plus form med stiftet, med ditt cylindrisk broms verktyg.
6

Installera strut bar och våren mellan de båda skorna. Montera mellersta returfjädern mellan de två skorna, använder din krok verktyg för att ställa in fjädern. Montera styrplåten och själv-adjuster kabeln på fästbulten ovanför hjulet cylindern. Montera de två returfjädersystem på skorna, använder din krok verktyg. Montera justeraren kabeln till den bakre bromsen skon. Installera montering justerskruven mellan de två nedre partierna av bromsbackarna. Skjut skorna inåt för att låsa skruven på plats.
7

Montera fjädern justerskruven och spaken på botten av bromsen skon och koppla justeraren till kabeln. Skjut båda bromsbackarna inåt samtidigt för att komprimera hjulet cylinderkolvar helt och ge utrymme för de nya trummorna.
8

Spray de nya trummorna noggrant med aerosol broms delar renare för att ta bort fabriken skyddande oljefilmen från trummor. Skjut de nya trummorna på bromsaggregatet. Spin en lug nut mot den yttre ytan av trumman för att hålla den tillfälligt. Snurra trumman medan du justerar själv justerskruven genom fästplattan tills du inte längre kan slå på trumman med dina bara händer.
9

Upprepa steg 2 till 8 för att slutföra trumbromsar på den andra sida av bilen. Avlägsna muttrarna från både bromstrumman ansikten när du främst har satt dra på de bakre trumbromsar på båda sidor. Montera de bakre hjulen i jeep och dra åt muttrarna ombonad med ett däck järn.
10

Snurra båda bakhjulen medan de fortfarande är i luften. Om hjulet snurrar ett helt varv för hand, är de bakre bromsarna inställd. Om hjulet snurrar mer än en rotation, bromsarna är underadjusted. Om hjulet snurrar mindre än ett helt varv, bromsarna är overadjusted. Justera själv skaderegleraren genom båda bakre fästplattorna tills varje hjul snurrar bara ett varv för hand.
11

Höj Wrangler bort pallbockar och ta läktaren underifrån Jeep. Sänk Wrangler till marken och dra åt de bakre hjul muttrarna med 110 foot-pounds av vridmoment, med en 1/2-inch-drive momentnyckel och hjulmutter uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59357.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.