Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en styrväxel från en S-10

Den styrväxel på en Chevrolet S-10 ansluter rattstången och styrlänkaget, överför den roterande rörelsen av ratten i sidan till sida svarvning av hjul. Denna styrväxel har kugghjul inuti, och när hjulen tänder, så småningom dessa redskap kan bära ner. Om din styrningen känns lös och du har eliminerat några av dina andra alternativ, kan du ta bort styrväxeln att ha det ombyggda eller ersätta den helt. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
obestämd nyckel satt
Pitman arm avdragare
Visa fler instruktioner

1

Vrid ratten så framhjulen är raka. Aktivera parkeringsbromsen. Placera domkraften under främre tvärbalken på S-10 och lyft upp framför lastbilen. Sätt pallbockar under ramen och sedan ta bort jack.
2

Lokalisera styrväxeln på förarsidan av ramen, precis framför motorn. Unbolt pitman armen från styrlänkaget med 3/8-tums Ratchet och uttag. Unbolt pitman armen från styrväxeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Installera pitman arm avdragare på styrväxeln sidan av pitman armen, dra åt avdragare med spärrfunktion att smälla pitman arm i styrväxeln. Addera 3

unbolt styrningen mellanliggande axeln på toppen av styrväxeln med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Dra mellanaxeln bort från styrväxeln.
4

Ta bort muttrarna som håller styrväxeln till ramen med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Håll styrväxeln med en hand och dra sedan åt bultarna ur ramen med den andra handen. Sänk styrväxeln utanför ramen och dra den ut från under lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61608.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.