Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Svänghjul Grinding Specifikationer

Svänghjulet ansluter motorn till kopplingen av bilens manuell växellåda , men det måste vara platt för att fungera smidigt . När kopplingen ersätts , kommer svänghjulet behöver ofta slipas ned till en likformig tjocklek över hela hjulet . Variance

De flesta svänghjul möjliggöra en varians av 0,0005 inches i tjocklek från den ena änden av svänghjulet till en annan bara för att fungera korrekt . Emellertid ökar en variation av till och med 0,0002 inches eller större är risken för skador från vibrationer över tiden.
Defekter

Eventuella upphöjda områden , stötar eller missbildningar på ytan av svänghjulet måste slipas ned till lämna svänghjulet platt. Svänghjulet måste vara platt för att fungera .
Grinding

Handlingen att mala ner din svänghjul utförs på en särskild svänghjul slipmaskin . Medan huvudet och blockera slipmaskiner kan användas för vissa svänghjul , är det säkrare att använda en dedikerad svänghjul slipmaskin .
Verktyg

Antingen våta eller torra slipstenar kan användas för att slipa ner ett svänghjul . Våta silikat karbid stenar allmänhet håller längre , men de är dyrare också .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62104.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.