Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man sätter bromsar på en 1999 Jetta

Den 1999 Volkswagen Jetta är utrustad med skivbromsar på alla fyra hjulen. De bromssystem komponenterna på Jetta bestå av, huvudcylinder vätska, bromsok, kuddar och rotorer. När bromspedalen trycks, trycksätter bromsvätska cylindern inuti bromsoket. Tjockleken skjuter sedan den yttre bromsbelägget vid sidan av rotorn. Den yttre bromsbelägget drar det inre bromsbelägget vid sidan av rotorn som det komprimera. Den komprimering av dynorna till sidorna av rotorn stoppar Jetta. Saker du behöver
Lug nut Tool Review Hydraulisk domkraft
Safety står
1/2-tums spärrnyckel
Metric socket kit
Bungee strap
Tvingfäste
Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Drive 1999 Volkswagen Jetta till ett säkert område som har en plan yta och dra åt parkeringsbromsen.
2

Lossa varje tappmuttem från varje framhjul med en klack mutter verktyg, såsom en däck verktyg eller en rörtång. Addera 3

Position domkraften försiktigt under bilen, med hänvisning till din instruktionsbok för att hitta de rätta lyftpunkterna. Domkraften ska placeras så att den stöttning dynan inte ökat trycket på plåt delar. Höj framsidan av Jetta och sätta en säkerhet monter under båda sidostyckena. Placera säkerheten står i sidoskenorna nära till framhjulen så att de står jämnt kan hålla vikten på den främre änden av Jetta. Sedan, sakta sänka Jetta till pallbockar. Så snart Jetta sitter säkert på pallbockar, stoppa uttaget och lämna den i upprätt läge.
4

Skruva loss alla muttrarna från framhjulen. Dra försiktigt framhjulen bort och lägga hjulen i ett plant läge.
5

Börjar med förarsidan hjul, lokalisera de två bromsok monterings bildspel bultar på baksidan av bromsoket. Det finns en nedre slid bult och en övre bilden bult. Lossa och ta bort den nedre bilden bulten med spärrskaft och en metrisk socket. Sedan, bara lossa den övre sliden bulten med Ratchet och uttag.
6

Höj botten av bromsok hela vägen upp så att de slitna bromsbelägg inuti bromsoket kan nås och tas bort. Sedan, linda bungee remmen runt den upphöjda bromsoket och hänga den andra änden av bungee bandet till en av de närmaste styrande komponenter eller ramen järnväg. Bandet kommer att hålla bromsok fram medan ersätter bromsklossarna.
7

Ta bort det inre bromsbelägget från spärren inuti bromsoket. Därefter placerar Tvingfäste insidan av bromsok mot yttre bromsklossen. Sakta skruva bromsok cylindern inåt tills den är i jämnhöjd med utsidan av cylinderhuset. Vrid Tvingfäste medurs för att komprimera cylindern.
8

Skruva av c-clamp och ta bort den från bromsoket. Installera sedan de nya bromsbelägg till klämmorna inuti bromsoket. Titta under de nya kuddar för att säkerställa att de är säkra inne i bromsoket. Även inspektera tillståndet för broms rotorer genom att försiktigt köra handen över de inre och yttre ytor. Om det inte finns slitage eller repor närvarande har rotorerna vände (återuppstått) med en verkstad eller en bilverkstad. Byt rotorerna om det är överdrivet räffling på framsidan av bromsrotorn.
9

Avlägsna bungee bandet från bromsoket, och sänk bromsoket med nya kuddar tillbaka över bromsskivan. Säkra bromsok till bromsrotorn med den nedre bilden bulten. Dra därefter åt både nedre och övre slide bultarna ordentligt med Ratchet och metriska socket. Skjut hjulet igen och säkra den till kanten med muttrarna. Dra åt hjulmuttrarna med tappmuttem verktyget.
10

Flytta till de övriga tre hjulen och upprepa samma steg för att byta bromsbelägg. Sedan, jack upp bilen, ta bort säkerheten står och sänk Jetta tillbaka till ytan. Skjut domkraften ut från Jetta.
11

Starta bilen och pumpa bromspedalen ordentligt för att ge plats för nya bromsbelägg till de inre och yttre sidorna av bromsskivan. Efter fyra eller fem pumpar med bromspedalen, ska bromspedalen börjar få motstånd ungefär halvvägs till golvet.
12

Stäng av motorn och öppna huven. Kontrollera bromsvätskenivån i bromsvätskebehållaren. Om vätskenivån är låg, tillsätt tillräckligt med bromsvätska att fylla vätskenivån upp till markeringen på sidan av behållaren. Sedan, stäng huven. Detta avslutar bromsen ersättning på 1999 Volkswagen Jetta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58175.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.