Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar tändstift trådar på en 2005 V-6 Mazda Tribute

På en 2005 Mazda Tribute med V-6 motor, separat spole förpackningar styra gnista till tändstiften, skickar elektricitet genom tändkablarna. Över tiden, försämrar koppar inuti kablarna och inte kunna bära den gnista så effektivt som det var innan. Den fix är att byta trådarna, och att göra det, du vill vara systematisk och noggrann så att du inte korsar eller förvirra någon av trådarna. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Byte tändstift trådar
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och leta tändkablarna ner i mitten av motorn. Det finns plast tändkabeln innehavare längs dalen i ventilkåpan. Vänd dessa öppna med platt skruvmejsel.
2

Dra loss långt kvar tändkabeln från topplocket, greppa den vid basen och vrida när du gör det. Följ tråden till där den ansluter till spolpaketet och ta bort den andra änden av kontakten från den ände samt med samma rörelse.
3

Lägg ut de ersättande tändkablarna på ett rent område. Placera tändkabeln du precis tagit bort bredvid det nya ledningar och jämför för längd. Välj ersättning tråd som ligger närmast i längd till den ursprungliga och installera det på motorn, driver det på tändstiftet och spolpaketet med handen tills startprocessen klickar på plats.
4

Repeat Steg 2 och 3 för varje tändstift på motorn. Stäng sedan gnistan innehavare tändkabeln med händerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60256.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.