Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort framaxeln på en 98 Dodge RAM

En 1998 Dodge Ram 4x4 lastbil har en fast framaxel utformad för att ta en hel del övergrepp. Denna axel innehåller differential-och kugghjul som tillåter framhjulen att vända. Ibland kommer dessa komponenter måste byggas eller repareras. I dessa fall kan det vara lättare att ta hela axelaggregatet bort från RAM än arbete på det i suspension. Ta bort den främre axeln från RAM tar cirka en till två timmar. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Kraftig gummiband
skiftnyckel som
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
spärr spännband
Visa fler instruktioner
1

Park Ram på en plan yta och lägg på parkeringsbromsen. Placera domkraften under framaxeln på lastbilen och sedan lyfta upp det så att hjulen är upplyfta från marken. Ta hjulen från axeln med däck järn.
2

skruva isär bromsoken från de främre Styrspindlar med 3/8-tums Ratchet och uttag och hänga dem från ramen med en J- krok. Koppla ABS-hjulhastighetssensorerna hand. Drag av axeln vent slangen med händerna. Koppla bort eventuella kvarvarande elektriska anslutningar till axeln med händerna.
3

Unbolt drivlinan från differentialen i mitten av axeln med 3/8-tums Ratchet och uttag och en öppen -end skiftnyckel. Unbolt botten montering på stötdämparna från axeln med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Unbolt spåret bar och Tie rod slutet styrstag - som båda kör bredden på lastbil - från Styrspindlar med 3/8-tums Ratchet och uttag
4

Unbolt. främre krängningshämmaren från axeln med fast nyckel och 3/8-tums Ratchet och uttag. Sätt tillbaka domkraften under mitten av axeln och lyft upp axeln något. Linda de spärrkonsol spännband runt axeln för att knyta axeln till jack pad. Dra ner banden snäva.
5

skruva isär styrarmarna från axeln med 1/2-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Sänk axeln ner från ramen med domkraften, så resårfjädrama att hoppa av den främre hjulupphängningen. Dra framaxeln ut från undersidan av Dodge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61602.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.