Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Rear Pads skivbroms

Även skivbromsar bak endast ger 25% bromsförmåga för ett fordon, dynorna är mindre och tunnare än Bromsar fram skivan kuddar. Bakre skivbromsar kan ge jämnare bromskraft till ett fordon än bak trumbromsar, oftast kräver mindre underhåll (om ständig rengöring och justering) än bak trumbromsar, och är lättare att ersätta än bak trumbromsar. Olika märken och modeller använder olika typer av bromsok. För att säkerställa att du tar bort de bromsok rätt att byta ut bromsbeläggen, alltid hänvisa till en reparationshandbok för det specifika fordonet du arbetar på. Saker du behöver
Bakre bromsbelägg med shimsRear skivbroms hårdvara kit inklusive skallra clipsRepair manualBrake smörjmedel eller anti-gripa compoundMetal hängare eller krok bänkslipmaskin med en stålborste wheelAcid brushCar hiss eller domkraft med två jack standsImpact gunImpact socketsHand spärr och socket setHand skiftnyckel inställningsmoment pinne eller skiftnyckel setCaliper kolv kompressionsapparat
Visa fler instruktioner
1

Lyft den bakre delen av fordonet eller hela fordonet och ta bort den bakre navkapslar, muttrarna ( med påverkan pistol och en socket), och hjul.
2

Leta bromsok bultar och ta bort den med en hand Ratchet och en socket. Vissa import kan ha en svängbar tjocklek, vilket innebär att endast den lägre tjocklek bulten avlägsnas och bromsok svänger på den övre bulten och halkar av. Läs i reparationshandboken för det specifika fordonet du arbetar på.
3

Häng bromsoket från en metall hängare eller krok till den bakre upphängningen eller ram.
4

Använd rätt komprimeringsanordningen att komprimera bromsok kolv inåt. En uppsättning stor kanal lås kan användas eller en stor C-clamp. Vissa import kräver en tjocklek återställning verktyg för att skruva kolven av tjocklek inåt medurs. Läs i reparationshandboken för det korrekta förfarandet. Komprimera kolven tills den sitter ordentligt inuti bromsoket kolvloppet. Flytta bromsok kolv boot vid behov genom att trycka den på plats eller dra bort den från kolven med fingrarna för att låta en instängd luft bubbla ut.
5

Ta bort elektroderna från bromsok eller tjocklek bro och kasta dem.
6

Avlägsna gammal hårdvara från bromsok bron om tillämpligt. Inspektera gummistövlar för bromsok diabilder och byt ut skadade eller slitna kängor. Vid behov, rengör ytan av bromsok glider med ett hjul stålborste på en bänkslipmaskin.
7

Använd sura borste för att sprida lite broms smörjmedel eller antikärvningsmedel till bryggan där den gamla hårdvara /skallra klipp togs bort från. Montera de nya skallra klipp och tillämpa ett annat lager smörjmedel på toppen av klippen.
8

Placera shims på dynorna om inte de inte på redan, och sedan montera dynorna i bro eller bromsoket.
9

Applicera ett lager av smörjmedel till bromsok bilderna innan du installerar om bromsoket. Vissa fordon använder en kombination slide och bromsok bult som man delar. Andra kan använda en mindre bult och en separat uppsättning diabilder. För dessa typer, ta bort bilderna, rengör dem på stålborste hjulet om det behövs, och sedan belägga dem med glidmedel innan du sätter tillbaka dem i bromsoket.
10

Byt bromsok och dra åt bromsok bultar. Upprepa steg 2-10 för andra bakhjulet.
11

byter hjulet och lug nötter. Dra åt muttrarna med pistol och ett lämpligt vridmoment stick för fordonet (en hand momentnyckel rekommenderas ofta om tillgängligt).
12

Pump foten bromspedalen som sittplats dynorna till rotorerna och återställa trycket till bromsok kolvarna. Kontrollera och justera bromsvätskenivån i huvudcylindern innan provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57235.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.