Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Cylinderhuvud Resurfacing Tekniker

Topplock åstadkomma en passage för bränsle och luft att nå motorn. Cylindrarna måste korrekt ansluten till motorn för att fungera korrekt. När tätningen är nedsatt på grund av ålder eller skador, motor problemen börjar. Resurfacing cylinderhuvuden tillåter mekaniker att reformera en ordentlig tätning. En handfull tekniker är tillgängliga för att dyka upp igen cylinderhuvuden. Slipning

kiselkarbid slipskivor ger en slät yta på gjutjärn och aluminium topplock. Smörjning och kylvätska måste användas för att undvika att bränna topplocket ytan. Malningen metod bör användas för att ta bort ett lager från cylinderhuvudet inte mer än 0,001 tum djup.
Fräsning

Fräsning är en torr teknik som använder karbid, polykristallina diamant-eller kubisk bornitrid-baserade verktyg för att dyka upp igen topplock. PCD är ett syntetiskt diamantmaterial. CBN är ett syntetiskt material, matchas i hårdhet endast av en diamant. Fräsning är mindre rörigt än slipning. Kylvätska användning krävs inte under malningsförfarande. Ta bort kalkavlagringar på aluminiumcylindrar minskar risken för spåren som skapats under renovering.
Bälte Sandning

Använda en bandslip att dyka upp igen cylinderhuvuden anses av mekaniker för att vara en tidsbesparing. Ingen utrustning måste monteras eller förberedd. Bälte slipning är inte så exakt en teknik som fräsning och slipning för renovering. Jämnheten i topplocket finishen är beroende av skickligheten hos mekaniker utför jobbet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61219.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.