Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Brake Rotor Removal för en 2004 Mitsubishi Lancer

bromsrotor skador är ofta resultatet av en dålig bromsbelägg ersättare. Höga hastigheter, speciellt motorväg stop and go körning, kan tänja bromsrotorn också. När detta händer, bilen hoppar till ett stopp när bromspedalen används. Proceduren för att ta bort en broms rotor från 2004 Lancer är densamma oavsett om du tar bort en eller alla fyra rotorer från bilen. Saker du behöver
rörtång
Bil jack
Jack stå
Hylsnyckelsats
5-liters hink
Gummiklubba
Visa fler instruktioner

1

dra i nödbromsen fullt på bilen. Spricka muttrarna på den främre föraren däcket med en rörtång. Ta inte bort muttrarna helt, bara lossa dem. Detta gör det lättare att ta åt hjulmuttrarna av när Lancer är uppallad.
2

Hissa upp bilen med en domkraft. I botten av däcket ska mäta 8 inches från marken.
3

Skjut en pallbock i läge några inches till höger om domkraft. Höj stödarmen på stödbenet att vara lika med höjden av domkraft. Återgå låspinnen till bärarmen på stödbenet för att säkra sin höjd. Något rock Lancer fram och tillbaka lite för att se till att den är stabil.
4

Avlägsna muttrarna från däcket en i taget. Stötta däcket med ena handen medan du tar bort den sista lug nut. Denna åtgärd hindrar däcket från att falla ut och att gängorna skadas navbulten.
5

Dra däcket från navet med båda händerna, hjälp till att inte dra däcket över gängor navbultarna. Ställ däcket och dess muttrarna på sidan av arbetsområdet.
6

Ta bort de två skruvarna som håller bromsoket på sin inre vänster och höger sida med en hylsnyckel. Placera skruvarna i fickan för förvaringen.
7

Ställ en 5-liters hink på höger sida av bromsoket i hjulhuset. Använd båda händerna, skjut försiktigt bromsoket från bromsskivan och ställ den ovanpå skopan. Koppla inte eller vrid bromsledningen.
8

Ta bort de två små skruvarna på framsidan av bromsrotorn. Bultarna håller bromsrotorn på plats på navet. Förvara skruvarna på ett säkert ställe.
9

långsamt glida rotorn utanför navbultarna. Om bromsrotor verkar har fastnat, använd en gummiklubba för att knacka runt dess bakre omkrets för att frigöra det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58017.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.