Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en massa luftflödessensorn i en 1999 Grand Prix GT

Den luftmassemätaren på en 1999 Pontiac Grand Prix GT tar en läsning av luften som kommer in i spjällhuset och sänder denna information till fordonets dator . När luftmassemätaren misslyckas , kan datorn inte sitt jobb och berättar det via " Check Engine " lampa på instrumentpanelen . Byta sensorn är enkel och tar cirka 15 minuter att slutföra . Saker du behöver
T - 20 Torx huvuddrivaren
Byte luftmassemätare
Visa fler instruktioner
1

Pop huven . Lokalisera massan luftflödessensorn på intaget slangen , som är belägen mellan spjällhuset och luftfiltret rutan på förarens sida av motorn. Det kommer att vara den enda elektriska anslutningen på spjällhuset . Koppla kablarna till sensorn med hjälp av händerna .
2

bort massan luftflödessensorn från intaget slangen med T - 20 Torx huvuddrivaren . Lyft Luftmassemätare luftströmmen ur intaget slangen och kassera den .
3

Placera ersättare luftmassemätaren i intaget slangen . Kontrollera att det är orienterade i samma riktning som fabriken modellen , och fäst den med hjälp av T - 20 Torx huvuddrivaren . Anslut ledningarna till ersättare sensor .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60394.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.