Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar bromsar på en 1998 Ford Taurus

1998 års Ford Taurus använder bromsok och bromsbelägg på fram-och bakhjulen. Förfarandet för att ersätta de främre bromsarna skiljer sig något från att ersätta de bakre. Det är möjligt att du kan behöva byta de främre och bakre bromsarna på samma gång, men det är mer troligt att du behöver byta de främre bromsarna. Detta bör göras var 60.000 till 80.000 miles. Hursomhelst, måste du ändra kuddar för vänster och höger hjul tillsammans. Saker du behöver
Turkiet Baster
Ordet jack
Jack står
Däck järn
Flare-skiftnyckel
Brake Cleaner Review dräneringskärlet
Slip-gemensamma tänger
Låstång
Skruvmejsel
C-clamp
Spetstång
Wire
Bromsbelägg
Stålborste
Anti-squeal förening
Visa mer Instruktioner
Borttagning
1

Sifon ut ungefär två tredjedelar av bromsvätska från huvudcylindern med en kalkon baster eller andra små sugverktyg. Kassera denna vätska på ett miljöriktigt sätt.
2

Jack upp den främre eller bakre änden av Taurus. Stöd bilen på pallbockar. Ta bort hjulen på båda sidor av bilen.
3

Rengör bromsen montering med en aerosol broms renare och en spillback. Släng resten på ett lämpligt sätt.
4

Komprimera spaken och våren (bakre bromsok endast) med slip-gemensamma tänger. Lossa bromsvajern från armen med låsning tång. Kräng av klämman på kabeln med en skruvmejsel och dra kabeln utanför bromsok
5

Skjut bromsok kolv på den främre bromsok -. Nås genom valvet i bromsok - tillbaka till sitt hål med en C-klämma.
6

Ta bort den främre bromsok nedre monteringsbulten och svinga bromsok uppåt och från konsolen, knyta den till uppskov med en stark tråd. Om du arbetar på en bakre oket, ta bort den övre bulten och vrid det nedåt.
7

bort bromsbelägg från fästet.
8

Rotera den bakre bromsok kolven medurs med vass tång eller en speciell tjocklek-justerande verktyg som sittplats kolven i hålet. Se en av kolven skårorna är i samma läge som tidigare.
Installation
9

Torka bort all smuts och rester från insidan av bromsok med en tråd borsta. Sedan, rengöra och smörja glidpinnarna med högtemperaturfett.
10

Ta bort anti-skrika shims från de gamla kuddar frambromsen. Applicera anti-squeal förening till shims och ansluta dem till de nya dynorna.
11

Sätt i det nya kuddar i fästet.
12

Swing bromsok tillbaka på fästet, och se till att anti-skallra klippet är på plats. Installera sedan bulten, dra åt den med en momentnyckel till 23 till 25 fot pounds.
13

Återanslut kabeln parkeringsbromsen till de bakre bromsok med hjälp av tång. Sätt tillbaka hjulen och sänk bilen när du har bytt bromsar på båda hjulen.
14

Fyll huvudcylindern med färsk bromsvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59005.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.