Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Honda Pilot bromsrotor borttagning Instruktioner

Honda Pilot tillverkades med början under sommaren 2002 som en 2003 års modell. Den har främre och bakre skivbromsar. Det kan finnas många anledningar till varför du måste ta bort eller byta broms rotorer på SUV. Förfarandena för att ta bort den främre eller bakre rotorerna är likartade, men det finns en signifikant skillnad mellan de två. Fram broms rotorer

Före lyft Pilot, hävert ungefär hälften av bromsvätska från huvudcylindern i motorrummet. Varje gång du tar bort bromsok, måste du komprimera hydraulkolvar in med en C-klämma eller Mätmarkörverktyget. Detta kommer att rensa fluiden tillbaka genom systemet och in i huvudcylindern. Om cylindern är full, den vätska kommer att flöda.

Dra åt parkeringsbromsen innan du lyfter och tar bort den främre bromsen montering på Pilot. Var noga med att stödja SUV på pallbockar och inte bara domkraften.

När du har tagit bort hjulen, hitta och ta bort bromsok bultar från både det övre huvud stiftet och nedre sub stift. Utdrag stiften från bromsoket. Notera att den övre tappen har en gummibussning på slutet, så se när du byter stiften som du sätter dem på rätt plats. Försiktigt bända bromsok utanför kuddar och rotor. Var försiktig med dynan fjädrar, som du behöver för att återanvända dem.

Komprimera bromsok kolvarna (Piloter har dubbla kolvsok), med ett lämpligt bromsok kolv verktyg eller en stor C-clamp, sedan hänga bromsok till spiralfjädern med en krok eller en tråd. Detta förhindrar skador på gummit bromsslangen fäst vid bromsoket. På baksidan av knogen är bromsok ankarbultarna. Ta bort dessa för att ta bort ankaret så att du kan ta bort rotorn.

Anmärkning på navet av rotorn att det finns en Phillips-head fästskruv. Ta detta med slagskruvdragare och en hammare för att bryta det ur navet. Dra sedan rotorn rakt utanför navet. Det är inte ovanligt att rotorerna att fastna till navet på grund av korrosion eller rost. Om detta är fallet, spraya penetrerande smörjmedel på navet och rotor parning yta, och låt den suga in att ta bort rotorn, har du ett par olika alternativ. Du kan chocka den från navet med en död-slag hammare. Om du ersätter rotorn, är detta ett alternativ. Men om du tänker återanvända rotorn, vill du inte skadar den genom att slå den med en hammare. På navet vänd där rotorns fästskruv var belägen, kommer du att märka två mindre skruvhål mittemot varandra. Sätt lämpliga gängade bultar i dessa hål, och dra åt dem växelvis ett par varv var tills rotorn lossnar från navet så att du kan ta bort det för hand.
Bakre broms rotorer

De bakre rotorerna kommer att följa ett liknande förfarande för att ta bort. En viktig skillnad är att de bakre rotorerna anställa interna bromsbackar integrerade med parkeringsbroms systemet. Applicera inte parkeringsbromsen när du tar bort de bakre rotorerna, eller de kommer att fastna på bromsbackarna. Dessutom bör du vara försiktig när det blir dags att ta bort rotorn vid den inre navet fastnat på skorna parkeringsbroms, eller du kan skada skorna.
Efter borttagning

Om du ersätter nya rotorer, rengör dem med en broms ren spruta. Rotorer har ett rostskyddsmedel beläggning så att de inte rostar från kondens i luften samtidigt lagras på delar hyllorna. Om du inte rengör den, kan denna beläggning skada ytan av kuddar och orsaka en hel del rök när du bromsar.
P Om du ersätter samma rotorerna du tog bort, markera ett hjul stud och rotorn så att du ersätter den i samma position på navflänsen du bort det från. Detta kommer att förhindra att vätskan rinner ut problemen.

Vridmoment alla bromsok ankarbultarna, bromsok bultar och muttrarna med rätt moment specifikationer. Pumpa bromspedalen flera gånger, när piloten är tillbaka på marken och innan du försöker att köra fordonet. Komprimerad bromsok kolvarna kommer inte att svara om de inte sitter ordentligt, och du kommer att ha någon bromspedalen direkt. När bromspedalen känns normal, kontrollera och fylla på huvudcylindern med enbart ny bromsvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57522.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.